Új húsvéti honlap indult!

Húsvéti nyúl

Szeretjük a húsvétot! Ezért indítottuk el az új húsvéti honlapot, a husvet.info-t! Húsvéti receptek, szokások, locsoló versek egy helyen.

Tovább olvas»

Kukorica tápértéke

Főtt kukorica

A kukorica tápértéke jelentős, ráadásul finom is. Más kérdés, hogy elég sok félreértés van a kukorica tápértéke kapcsán, úgyhogy úgy gondoltam, érdemes lenne egy cikkben helyre tenni a dolgokat. A kukorica ugyanis sokak nagy kedvence, nyáron főzve, moziban és otthon pattogatva sokan fogyasztják, köretként is népszerű a téli hónapokban, szóval sok fogy belőle, de a […]

Tovább olvas»

Tante Fanny pizzatészta

Tante Fanny pizza

Hogyan jut Magyarország egyik legnépszerűbb pizzatészta receptjének szerzője arra a gondolatra, hogy Tante Fanny pizzatészta felhasználásával készítsen otthon pizzát? És ha már itt tartunk, milyen a Tante Fanny pizzatészta? Hogyan kell elkészíteni, és milyen pizza lesz belőle? Na de tényleg, miért Tante Fanny pizzatészta? Akkor először is az első kérdésre a válasz. Valóban az egyik […]

Tovább olvas»

Újranyit a Hadik kávéház!

Hadik kávéház belülről

2016. szeptember 9-én újra kinyit Budán a legendás Hadik kávéház, Karinthy Frigyes egykori törzshelye.

Tovább olvas»

Spárga tisztítása

Megtisztított fehér spárga

Hogyan tisztítsd a spárgát, legyen szó akár zöld spárgáról, akár fehér spárgáról. Spárga tisztítása, spárga pucolása 2 lépésben, képekkel!

Tovább olvas»

GMO-mentes tojás…???

GMO-mentes tojás

Ma sikerült GMO-mentes tojást vásárolnom. Ez csak egy nagy kérdést vet fel, és bármi is a válasz rá, nem nagyon lehetünk nyugodtak.

Tovább olvas»

Food Network receptverseny 2016.

Sertéspörkölt Food Network "Közönségdíj nyertese 2016" felirattal

Szilágyi Balázs, a Kemény Tojás honlap szerzője lett a közönségdíj nyertese a Food Network TV csatorna 2016-os receptversenyének.

Tovább olvas»

Cukrász kellékek

Habverő habbal

A legfontosabb cukrász kellékek, amire az otthoni sütéshez feltétlenül szükséged lesz! Tortadíszítés, alapanyagok, tippek, árak, beszerzési források.

Tovább olvas»

Tojás kifújása

Tojás kifújása 1

Tojás kifújása egyszerű lépésekben, képekkel. Te is meg tudod csinálni, és a húsvéti dekoráció tökéletes eleme lesz a kifújt tojás!

Tovább olvas»

Blansírozás

Brokkoli blansírozása

A blansírozás egy nagyon egyszerű és hasznos konyhatechnikai eljárás, csak a neve furcsa. Lehet, hogy már te is csináltad? Jelentése, hogyan kell stb. itt!

Tovább olvas»