Vigyázat, a vattacukor életkortól függetlenül ragadósan vonzó!

Valószínűleg a vattacukor gép nemcsak a gyermekek kedvence, pontosabban a gép segítségével elkészített édesség, ami bár ragad, tapad, de egyszerűen utánozhatatlan. A felnőttek is imádják, még ha sokszor maguknak sem vallják be. Hiába, ez az a fajta finomság, ami mással aligha pótolható. Ami külön jó hír, hogy az előállítása nem is annyira bonyolult feladat, mint amilyennek tűnik. Pusztán csak egy profi gépre van hozzá szükség, és kezdődhet is a vattacukrozás!

A profi konstrukció nem ismer határokat

A vattacukor készítése természetesen otthon is kivitelezhető, viszont akadnak olyan professzionális szerkezetek, amik nagy teherbírásuknak köszönhetően arra hívattak, hogyha kell, tömegeket lássanak el ezzel a ragacsos nyalánksággal. Ahhoz, hogy egy gyerekzsúron vagy rendezvényen senki se maradjon tapadós élmény nélkül, elengedhetetlen a vattacukor gép nagyfokú teljesítménye, és persze a hozzá társuló helytállása.

A különböző szervezett eseményeken ráadásul a gyorsaság is egy olyan szempont, ami egyrészt elvárható, másrészt nélküle elképzelhetetlen a gördülékeny előre haladás. Úgyhogy már csak ezért sem éri meg kevesebbel beérni, mint a profi kivitel, aminek a segítségével még a legtömöttebb sorok is pillanatok alatt lerendezhetőek úgy, hogy végül mindenkinek fülig érő ragacsos mosoly ragyogjon az arcán.

A kínálatban kapható profi gépek nem pusztán jelentős strammságukkal tűnnek ki a tömegből, hanem vidám, szemrevaló formatervezésükkel, ami első pillantásra úgy tűnhet, hogy nem annyira fontos pozitívum, de hosszú távon nagyon nem mindegy, hogy milyen az a kellem, ami a gyerekeket elragadtatja.

Vattacukor készítés
A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Mi újság a technikai paraméterekkel?

Ezen a téren nincsen apelláta, a gépek a legjobbat nyújtják. A rozsdamentes acél szerkezet az alap, ami biztosítékként szolgál a korrózió ellen, azaz az idő vasfoga nem rághatja meg az alkatrészeket. Akadnak konstrukciók, amik akár 1500 wattos fűtőteljesítményre is képesek. A gyakorlatban ez egyet jelent a gyors felmelegedéssel, a jóformán azonnali indítással. Így aztán, ha beindul a parti, és mindenki vattacukor után kiált, pillanatok alatt megkezdődhet a kiszolgálás. Ilyen módon végleg elfelejthető a hosszú időn át tartó, idegőrlő, nyálat csorgató várakozás. Ezek az eszközök egyetlen óra, azaz hatvan perc leforgása alatt akár négy kilónyi vattacukrot is képesek előállítani, ami döbbenetes mennyiség, és aminek nincsen párja a piacon.

Az automata hőmérséklet-szabályozás gondoskodik a könnyű kezelésről. A rozsdamentes acél forgófejek jellegzetessége, hogy extrán tartósak, így tehát a komoly igénybevétel nem okozhat problémát. A konstrukció mindennek fejében kedvező áron szerezhető be, annál is inkább, mivel az előbbiekben említett pozitív tulajdonságok borítékolják a hosszú távú helytállóságot. Az optimális gép megvásárlása nem egyszerűen egy beruházás, hanem sokkal inkább egy befektetés, aminek a megtérülése sokszoros.

A legtöbb eszköz rendelkezik digitális kijelzővel, vagy megvilágított LCD képernyővel, ezáltal az adatok leolvasása, illetve az erősség és az egyéb paraméterek beállítása semmiféle nehézséget nem jelenthet. Ahogy arra a cikkünk elején utaltunk, a vattacukor-készítés élménye otthon is élvezhető, de ebben az esetben jó ötlet egy kisebb teljesítményre, direkt háztartási célokra tervezett gépet beszerezni, ami garantáltan teljesíti a hozzá fűzött reményeket. És még valami! Ipari, profi felhasználásnál megéri a különböző tartozékokat is megvásárolni, mint például kocsi, mérőkanál, fogóháló. A kategória tagjai között akadnak olyan variációk, amik már alapjáraton tartalmazzák ezeket az elengedhetetlen kiegészítőket.

(X)

Főkép forrása: beast01 / Shutterstock.com

Szólj hozzá!