Uborkasaláta

Uborkasaláta

↓ A hozzávalókat a recept alatt találod ↓

Az uborkasaláta (ecetes uborkasaláta) az egyik legkedveltebb magyar saláta. Két alapvető változata ismert, az egyik az “alap”, amit itt mutatok be, a másik a tejfölös uborkasaláta változat, amit a linkre kattintva talász.

Az uborkasaláta elkészítése rendkívül egyszerű. Az egyetlen időigényes lépés, hogy az uborkát érdemes besózva állni hagyni, hogy levet eresszen, és puhább legyen, amilyennek az uborkasalátában megszoktuk.

Uborkasaláta recept

 1. Első lépésben hámozd meg a 2 db kígyó uborkát.
 2. Én személy szerint nem vagyok híve annak, hogy a kígyó uborkát mindig teljesen meghámozzuk, de az uborkasaláta esetében ez elvárás. Mivel puha, hajlékony uborka szeleteket szeretnénk, egyáltalán ne hagyj rajta héját.

  Hámozott kígyó uborka

  Hámozd meg az uborkát

 3. Szeleteld fel az uborkát nagyon vékonyra. Ehhez vagy egy éles kést használj, vagy a legjobb megoldás egy uborka gyalu.
 4. Szeletelt kígyó uborka

  Szeleteld fel az uborkát

 5. Sózd be az uborkát 1,5 tk. sóval, és hagyd állni 1 órát, amíg levet ereszt. Félidőben forgasd meg, hogy minden uborka szelet álljon a sós lében és megpuhuljon.
 6. Uborkasaláta készítése 1 - besózott uborka szeletek

  Sózd be az uborkát

  Uborkasaláta készítése 2 - levet eresztett az uborka

  Hagyd, hogy levet eresszen

 7. Közben készítsd el a salátalevet. Ehhez keverj össze egy tálban 1 dl vizet, 0,5 dl ecetet, 1,5 tk. (12 g) cukrot, 1/8 tk. (1 g) sót.
 8. Salátalé

  Salátalé

 9. Nagyon jól nyomkodd ki az uborkákat, és tedd egy tálba.
 10. Uborkasaláta készítése 3 - kinyomkodott uborka

  Nyomkodd ki az uborkát

 11. Öntsd rá a salátalevet.
 12. Akár azonnal is tálalhatod, de jót tesz neki, ha picit áll a hűtőben.
 13. Tálaláskor az uborkasalátát szokás őrölt borssal és/vagy pirospaprikával ízesíteni. Az uborkasalátát van, aki fokhagymával ízesíti, nekem az a tejfölös uborkasaláta elválaszthatatlan kelléke, aminek receptjét a linkre kattintva találod.

Jó étvágyat!

Dietmaker Diéta, Fogyókúra
Uborkasaláta közelrol
Print Friendly, PDF & Email

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Hámozott kígyó uborkaSzeletelt kígyó uborkaUborkasaláta készítése 1 - besózott uborka szeletekUborkasaláta készítése 2 - levet eresztett az uborkaUborkasaláta készítése 3 - kinyomkodott uborkaUborkasaláta közelrol

Hasonló receptek