Kuszkusz

Kuszkusz elkészítése

A kuszkusz világszerte népszerű, arab eredetű köret, és most már itthon is egyre gyakrabban és szívesebben fogyasztjuk. A kuszkusz elkészítése rendkívül egyszerű, gyakorlatilag szó szerint két mozdulat.

A kuszkusz elkészítésének lényege éppen az egyszerűségében rejlik. Semmi másra nincs szükség, csak felönteni forró vízzel a megfelelő arányban, és kész. Ne dőlj be mindenféle bonyolult recepteknek, így pár perc alatt kész a nagyon finom és egyszerű kuszkusz köret!

Kuszkusz elkészítése

 1. A kuszkusz elkészítése esetén a legegyszerűbb egy pohárral vagy bögrével mérni. 1:1 arányban van szükség kuszkuszra és forró vízre. Vagyis 1 bögre (bármekkora) kuszkuszhoz egy ugyanakkora bögre forró víz szükséges.
 2. Mérd ki és öntsd bele a kuszkuszt egy nagyobb tálba.
 3. Kuszkusz
 4. Ízlés szerint sózd és adj hozzá pár evőkanál olívaolajat. Ez a lépés akár el is hagyható, a kuszkusz olaj nélkül is tökéletes lesz.
 5. Kuszkusz
 6. Mérj ki ugyanannyi felforralt vizet, és öntsd a kuszkuszra.
 7. Kuszkusz
 8. Egyszer keverd meg, és fedővel vagy műanyag fóliával takard le.
 9. Kuszkusz
 10. A kuszkusz 5 perc alatt kész és azonnal tálalható! Tálalás előtt egy villával lazítsd fel a szemeket.

A kuszkusz felhasználása

A kuszkusz egy köret, tulajdonképpen bármikor alkalmazhatod, amikor például rizst szolgálnál fel. Kifejezetten jól illik szószos ételekhez. Ebben a rendhagyó receptben például gombapaprikással, itt pedig egy nagyon finom tavaszi cukkinis csirkemellel tálaltam.

Jó étvágyat!

Kuszkusz
Print Friendly, PDF & Email

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Értékeld a receptet!

 • (2.6 /5)
 • 5 ratings

,

Hasonló receptek