Egyszerű házi hamburger marinált lila hagymával

Egyszerű hamburger marinált lilahagymával

↓ A hozzávalókat a recept alatt találod ↓

A házi hamburgernek nem kell mindig bonylultnak és agyonízesítettnek lennie. Nálunk például a gyerekek kifejezetten szeretik ezt a nagyon egyszerű receptet, és nem is várnak többet egy hamburgertől.

Úgy is mondhatnánk, hogy ez a hamburger a gyorséttermi alaphamburger nagyon picit felturbózott változata. Alapfűszerezés, nagyon kevés hozzávaló. Viszont bármikor egyszerűen elkészíthető otthon is, és garantáltan finomabb élményben lesz részed, mint bármelyik gyorsétteremben!

Egyszerű hamburger recept

A receptben a hozzávalókat egy darab hamburgerre adom meg.

  1. Készítsd elő a hamburger húspogácsát 8 dkg darált marhahúsból.
  2. Karikázd fel a hagymát. Egy kisebb tálba tedd bele egy teáskanál sóval és 1 evőkanál almaecettel, majd öntsd le kb. 1 dl forró vízzel. Ízlés szerint 2-5 percet hagyd állni, így elveszíti az erejét.
  3. Marinált lila hagyma késíitése
  4. Forró – közepesen forró serpenyőben süsd meg a húspogácsát kb 2 tk. zsíradékon, mindkét oldalán kb. 4 percig. Sütés közben bőven sózd és borsozd mindkét oldalon. Ha elkészült, egy tányérra tedd ki.
  5. Vágd ketté a hamburger zsemlét, és forró serpenyőben zsíradék nélkül pirítsd meg mindkét oldalát.
  6. Tedd egy tányérra a zsemle alját, tedd rá a húspogácsát. Ízlés szerint tegyél rá mustárt és ketchupot. Tedd rá az uborkaszeleteket és a hagymát, és fedd be a zsemle tetejével.
  7. Egyszerű hamburger készítése  1 Egyszerű hamburger készítése 2
  8. Az egyszerű hamburger marinált lilahagymával elkészült. Tálald és fogyaszd frissen.

Jó étvágyat!

Dietmaker Diéta, Fogyókúra
Egyszerű házi hamburger marinált lila hagymával
Print Friendly, PDF & Email

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Marinált lila hagyma késíitéseEgyszerű hamburger készítése 1Egyszerű hamburger készítése 2Egyszerű házi hamburger marinált lila hagymával