Pulykafasírt sütáben sütve

Pulykafasírt sütőben

↓ A hozzávalókat a recept alatt találod ↓

Ez a sütőben sült pulykafasírt maga a megtestesült ellentmondás: tojásmentes, alacsony zsírtartalmú, és közben nagyon finom! És ez nem csak amolyan szöveg – ha ismersz, akkor tudod, hogy nem a diétás főzésről vagyok híres. Lásd még ehhez a receptben a megjegyzésemet a zsiradékot illetően!

Az ízt a fűszerek és egy kis trükk adják, a pulykahús eleve nagyon alacsony zsírtartalmú, zsiradékra pedig alig van pluszban szükség, mert sütőben sül.

Sütőben sült pulykafasírt recept

 1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra. Ha van légkeverésed, használd azt is.
 2. Vágd apróra és 2 tk. zsiradékon, közepes lángon, kb. 5 perc alatt pirítsd üvegesre a hagymát.
 3. Tudom, hogy egy alacsony zsírtartalmú recepttől nem ezt várod, de ha rám hallgatsz, liba-, kacsa- vagy mangalica zsírt használsz. A zsiradék mennyisége nem lesz kevesebb az agyonfeldolgozott étolajtól, ellenben az igazi zsír sokkal teltebb, finomabb ízt ad neki.

  Üveges hagyma

  Pirítsd üvegesre a hagymát

 4. Egy aprítógépben daráld le a zsemlét.
 5. Darált zsemle

  Daráld le a zsemlét!

 6. Pucold meg és reszeld le nagylyukú reszelőn a krumplit. Innentől kezdve gyorsan dolgozz vele, különben megbarnul.
 7. Maga a krumpli a bevezetőben említett trükk. Egyrészt ezért nem kell bele tojás, másrészt a krumpli telt íze miatt sokkal jobban összeérnek a fűszerek is ebben a pulykafasírtban. Az ötletet Jamie Oliver fasírtkígyója adta.

  Dietmaker Diéta, Fogyókúra
 8. Tedd egy tálba a húst, a megpirított hagymát, reszelt krumplit, apróra darált zsemlét, a rozmaringot, őrölt borsot és sót. Egyszóval az összes hozzávalót. Jól dolgozd össze a keveréket.
 9. Pulykafasírt hozzávalók

  Tedd egy tálba a hozzávalókat…

  Pulykafasírt összekeverve

  …és keverd jól össze őket

 10. A maradék 1 tk. zsiradékkal kenj ki egy tepsit. Nem kell sok, épphogy csak egy nagyon vékony réteg az alján – a pulykafasírt nem fog leragadni.
 11. Formázz tetszőleges méretű golyókat. Ahogy a képen látod, én készítettem 4 nagyobbat – tenyérnyi méretűt – és 3 kisebbet.
 12. Tedd a golyókat a tepsire, és tedd be a sütőbe.
 13. Pulykafasírt sütés előtt

  Pulykafasírtok sütésre készen

 14. 35-45 perc alatt sül meg, ez függ a pulykafasírtok méretétől és attól is, hogy mennyire szereted sülten a külsejét. A képeken 45 percig sütöttem.
 15. Pulykafasírt tepsiben

  Sütőben sült pulykafasírt, tepsiben

Pulykafasírt zsírtartalma

A darált pulykacomb a csomagolásán látható címke szerint 6% zsírt tartalmaz, ez 30 g fél kg húsban. A hagyma pirításakor és a fasírt sütésekor újabb kb. 30 g zsír kerül az ételbe. A kész pulykafasírt 567 g lett, és ebben összesen 60 g a zsírtartalom a fentiek szerint.

Mivel ez a mennyiség 4 embernek tökéletesen elegendő, ezért egyetlen adag kb. 15 g zsírt tartalmaz. És tényleg, nagyon finom!

Print Friendly, PDF & Email

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Darált zsemleÜveges hagymaPulykafasírt hozzávalókPulykafasírt összekevervePulykafasírt sütés előttPulykafasírt tepsiben

Hasonló receptek