Bundáskenyér

Bundáskenyér

↓ A hozzávalókat a recept alatt találod ↓

A bundáskenyér kicsiknek-nagyoknak kedvence, nagyon egyszerűen elkészíthető, tápláló étel. A bundáskenyeret mindenki szereti, de vajon hogyan kell igazán finom bundáskenyeret készíteni?

Ebben a receptben és alatta összeszedtem azokat a tippeket, amiket a bundáskenyér készítésénél érdemes tudni. Ráadásul pontos hozzávaló mennyiségeket is megadtam, amivel mindig finom lesz ez az egyszerű étel.

Bundáskenyér recept

 1. A bundáskenyér készítéhez először vágd szeletekre a kenyereket, ha túl nagyok akkor vágd ketté őket. A kenyér alsó héját érdemes levágni, ez túl kemény ebbe az ételbe.
 2. Bundáskenyér készítése 1

  Készítsd elő a kenyérszeleteket

 3. Egy mélytányérba üsd bele a tojásokat, sózd és verd fel lazán. Öntsd hozzá a tejet, és keverd el.
 4. Bundáskenyér készítése 2

  Üsd fel a tojásokat

  Bundáskenyér készítése 3

  Verd fel a tojásokat és add hozzá a tejet

 5. Egy serpenyőben forrósíts olajat vagy zsírt. A bundáskenyér akár bő olajban, akár kevés (kb. egyujjnyi) olajban is kisüthető. Egy pici kenyérmorzsát dobj az olajba, és ha azonnal pezseg, akkor már elég meleg.
 6. Amikor az olaj megfelelő hőmérsékletű, egyenként mártsd a kenyérszeleteket a tojásos-tejes keverékbe. Hagyd ott néhány másodpercig, fordítsd meg, ott is hagyd néhány másodpercig. Tedd a kenyeret az olajba.
 7. Bundáskenyér készítése 4

  Közepesen forró zsiradékban süsd a bundáskenyereket

 8. Közepes lángon kb. 2-2 perc alatt süsd ízlés szerint világosabb vagy sötétebb színűre a kenyereket.
 9. Bundáskenyér készítése 5

  Nagyjából 2-2 perc mindkét oldalán

 10. Egy papírtörlőre vagy rácsra szedd ki, és frissen tálald a bundáskenyér szeleteket.
 11. Bundáskenyér készítése 6

  Egy papírtörlőre vagy rácsra szedd ki a kenyereket

Bundáskenyér tippek

Az alábbi tippek segítenek abban, hogy a mindig legfinomabb bundáskenyér kerüljön az asztalra.

 • A bundáskenyérhez érdemes szikkadt, 1-2 napos kenyeret használni. Ez szívja be a legmegfelelőbb arányban a tojást és a tejet. De ha nincs más otthon, akkor friss kenyérből vagy akár kicsit szárazabb kenyérből is finom lesz.
 • A bundáskenyér hagyományosan fehér kenyérből készül, talán ennek az ízéhez vagyunk leginkább hozzászokva. De kísérletezhetsz másfajta kenyerekkel is, érdemes kipróbálni pl. rozskenyérből.
 • Az én tapasztalatom szerint az igazi “ínyencség” ennél az ételnél a tej felhasználása, a végeredmény pedig a tej arányán múlik. Ez részben ízlés kérdése is persze, van aki egyáltalán nem szereti bele. De mindenképpen érdemes kipróbálni egy kevés tejjel, mert a pusztán tojással készített bundáskenyérnél sokkal puhább, finomabb változatot kapsz. Aztán ízlés szerint kísérletezhetsz a tej mennyiségével, amíg meg nem találod azt az arányt, ahogyan ti a legjobban szeretitek a bundáskenyeret.
 • A bundáskenyeret nem feltétlenül kell agyonsütni. Ez is ízlés kérdése, de érdemes kipróbálni legalább egyszer halványsárgán is, amikor épp csak megsült a külseje, és a belseje kellemesen puha.

Jó étvágyat!

Dietmaker Diéta, Fogyókúra
Bundáskenyér
Print Friendly, PDF & Email

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Bundáskenyér készítése 1Bundáskenyér készítése 2Bundáskenyér készítése 3Bundáskenyér készítése 4Bundáskenyér készítése 5Bundáskenyér készítése 6