Sült virsli

A sült virsli, vagyis a virsli sütése egy közkedvelt elkészítése módja a virslinek. Egyáltalán nem bonyolultabb, mint főzni, de a sütéstől mégis ízesebb, finomabb lesz a virsli.

Ahogy a virsli főzésénél már írtam, a virsli nem nyers étel, tulajdonképpen nem szükséges hőkezelni. Vagyis a virsli sütésekor sem az a cél, hogy szó szerint „megsüssük”, csak hogy ízesebbét tegyük. Így a sütési idő tetszés és ízlés szerint variálható.

Sült virsli előkészítése

Bárhogy sütöd a virslit, érdemes előtte keresztbe, a virsli hosszától függően 6-10 helyen bevágni. Nem kell átvágni, csak kb. a virsli feléig.

Így sütés közben a virsli szétnyílik, és egyrészt gyorsabban átmelegszik, másrészt pedig sokkal szebben sül.

Bevágott virsli
Sütés előtt vágd be a virsliket

Személyenként 1-3 pár virslivel számolj, ez függ a vendégek étvágyától, illetve attól, hogy csak előételként-feltétként, vagy főételként szolgálod fel a sült virslit.

A virsli sütése

A sült virsli készíthető serpenyőben, grillen vagy akár bő olajban. A részletes leírást a sütésről megtalálod a recept résznél.

Sült virsli tálalása

A sült virsli kiváló étel önmagában is, a főtt virslihez hasonlóan mustárral, ketchuppal, majonézzel stb. és kenyérrel fogyasztható főételként vagy előételként szinte minden napszakban.

A sült virsli ugyanakkor főzelékek feltétjeként is megállja a helyét, szinte minden főzelékhez nagyon jól illik.

Jó étvágyat!

Sült virsli

Sült virsli

Szilágyi Balázs
A sült virsli készíthető serpenyőben, grillen vagy akár bő olajban.
No ratings yet
ELŐKÉSZÍTÉS 5 perc
SÜTÉS/FŐZÉS 10 perc
ELKÉSZÍTÉS 15 perc
FOGÁS Előétel, Főétel, Főzelék feltét
KONYHA Hagyományos, Paleo

Hozzávalók
  

 • Virsli
 • Serpenyőben sütés esetén egy kevés zsír vagy olaj

Elkészítés
 

 • Vágd be a virsliket keresztbe, kb. 1,5-2 cm-enként.
  Virsli sütése 1
 • Serpenyőben sült virsli esetén érdemes egy kevés zsiradékot alátenni. A képen én 5 pár bécsi virslihez 1 evőkanál jó minőségű kacsazsírt használtam, amitől még ízletesebb lesz a virsli, és sütés közben nem ragad le. Tedd a forró serpenyőbe a virsliket, és néhányszor megforgatva, közepes lángon süsd 8-10 percig.
  Virsli sütése 2
 • Bő olajban sült virslit szokás „rózsa virslinek” is nevezni. Ilyenkor a virsli keményebb kérget kap, és kicsit jobban kunkorodik. Egyszerűen tedd a virsliket forró, bő olajba, és süsd 4-5 percig.
  Sült virsli
 • Grillen sütve a folyamat hasonló, mint a serpenyőben sütés, de nincs szükség extra zsiradékra.

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet