Mascarponés-epres pohárkrém szezámmagos karamellel

Azt kell hogy mondjam, a bőség zavarával küszködöm. A tegnapi eperszedés remekül sikerült, tele a gyümölcsösláda eperrel. Eper már van, most az a gondom, nem is tudom mit készítsek belőle. Ameddig nem volt eper, addig viszont rengeteg ötletem volt. Végül egy mascarponés epres pohárkrém lett belőle ebéd utáni desszertnek. A mascarponét, és a tejfölt megbolondítottam egy kis Amaretto likőrrel, ettől egy különösen finom ízt kapott. Szerettem volna még egy kicsit változatossá tenni, így szezámmagot és barna cukrot karamellizáltam. Mondhatom isteni finom lett!!! Máskor is felfogom használni desszertek készítéséhez az így készült karamellt. A karamellt apróra törtem, majd az eper, és krém közé szórtam. A végeredmény nagyon-nagyon finom lett, mást nem is tudok írni róla, ezt el kell készíteni ahhoz, hogy megértsétek miről is beszélek.

Mascarponés-epres pohárkrém elkészítése

  1. A mascarponét jól kikeverni a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és egy kevés Amarettoval.
  2. Az epret negyedekbe vágni.
  3. A karamellizált szezámmagot apró darabokra törni.
  4. A pohár aljába beleszórni az összetört karamellt, majd rákanalazni a krémet. Tetejét kirakni az eperdarabokkal, majd megszórni a karamellel, és szintén krémet kanalazni rá. A rétegezést ízlés szerint ismételni.
  5. Rögtön fogyasztható!!! Hűtőben 10-15 perc alatt lehűl, de hosszabb ideig nem ajánlatos tárolni, mert az eper levet enged.
Mascarponés-epres pohárkrém

Mascarponés-epres pohárkrém szezámmagos karamellel

Gizi Receptjei
No ratings yet
ELŐKÉSZÍTÉS 15 perc
Pihentetési idő 10 perc
ELKÉSZÍTÉS 25 perc
FOGÁS Desszert
KONYHA Kísérletező ételek
ADAG 4

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A mascarponét jól kikeverni a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és egy kevés Amarettoval.
  • Az epret negyedekbe vágni.
  • A karamellizált szezámmagot apró darabokra törni.
  • A pohár aljába beleszórni az összetört karamellt, majd rákanalazni a krémet. Tetejét kirakni az eperdarabokkal, majd megszórni a karamellel, és szintén krémet kanalazni rá. A rétegezést ízlés szerint ismételni.
  • Rögtön fogyasztható!!! Hűtőben 10-15 perc alatt lehűl, de hosszabb ideig nem ajánlatos tárolni, mert az eper levet enged.

További receptek Gizitől

Gizi további receptjeit a linkre vagy a képre kattintva olvashatod a saját blogján.

Gizi receptjei. Várok mindenkit.

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet