Szalonnás kolbászos rántotta

Szalonnás-kolbászos rántotta

↓ A hozzávalókat a recept alatt találod ↓

Van, amikor az ember nem akar egyszerűbbet vagy könnyebbet enni, mint egy jó szalonnás-kolbászos rántotta. Ennek az ételnek éppen az az előnye, hogy mind az ízekben, mind kalóriában annyira benne van minden, hogy az ember akár egy egész napra jól lakik belőle, ha a reggelt ezzel indítja.

Ahhoz, hogy a szalonnás-kolbászos rántotta igazán finom legyen, talán nem is annyira az elkészítés, mint a hozzávalók a fontosak. Én mindenképpen jó minőségű (lehetőleg mangalica) zsírszalonnát, és minél finomabb szárazkolbászt ajánlok hozzá!

Szalonnás-kolbászos rántotta recept

  1. Vágd fel a szalonnát 1 cm-es csíkokra, a kolbászt karikákra vagy fél karikákra. Sózd és verd fel enyhén a tojásokat.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon süsd ki a szalonna zsírját. Kb. 3 evőkanálnyit hagyj meg a serpenyőben, a többit öntsd ki egy tálba és használd föl később.
  3. Add hozzá a kolbászt, és pirítsd 2-3 percig.
  4. Öntsd bele a felvert tojást, és alacsony-közepes lángon hagyd sülni legalább 20-30 másodpercig. Csak utána keverd meg, és sütés közben is csak néha mozgasd. A rántotta akkor jó, ha nem pürét kapsz a végén, hanem nagyobb tojásdarabokat. Süsd ízlés szerinti állagúra.

A szalonnás-kolbászos rántotta elkészült, tálald azonnal. Adj hozzá friss kenyeret és zöldségeket (paradicsom, paprika, zöldhagyma, retek stb.)

Jó étvágyat!

Dietmaker Diéta, Fogyókúra
Print Friendly, PDF & Email

Nézd meg ezeket a recepteket is!