Pin It
 • Sült csirkecomb tepsiben
 • Sült csirkecomb

Sült csirkecomb paradicsommal, fűszerekkel

Habár a sült csirkecomb önmagában is finom étel, de ezzel a recepttel a paradicsom, a fokhagyma és a felhasznált fűszerkeverékek segítségével egy tökéletes, igazán mennyei sült csirkecomb receptet tudsz az asztalra tenni!

Az elkészítése ráadásul rendkívül egyszerű, így különösebb konyhai tudás nélkül is elkészítheted. Mindössze a csirkecombokat és a zöldségeket kell előkészíteni, majd fűszerezni, és a sütőben megsütni. És hidd el, aki a családban a csirkecombot szereti, ez az étel biztosan az egyik kedvence lesz!

Ami a fűszerkeverékeket illeti, a Kotányi “Tavaszi sültcsirke fűszersó” és “Fokhagymás sültcsirke fűszerkeverék” fűszereit használtam. Ezeket előre csomagolva meg lehet venni szinte minden magyarországi szupermarketben, és csak természetes fűszereket tartalmaznak. Ráadásul így a két keverék együttesen tökéletes ízeket biztosít, ebben az esetben kár a fűszerek kimérésével bajlódnunk.

Sült csirkecomb recept paradicsommal, fűszerekkel

A receptben megadott mennyiségek 6 csirkecombra értendők, ez kb. 6 felnőtt részére elegendő, de étvágytól és körettől függően lehet, hogy 4 személy is megeszi. A pontos mennyiségeket lásd a recept alatt.

 1. Melegítsd be a sütőt 180 fokra.
 2. Első lépésben készítsd elő a csirkecombokat. Vágd ketté őket ha szükséges alsó- és felsőcombra, vágd le a lelógó, zsíros-bőrös részeket, de a bőrét hagyd rajta.
 3. A sült csirkecomb természetesen készíthető egyben (alsó és felső), vagy akár csak az egyik fajtából, ez lényegében ízlés kérdése. Ha egyben sütöd, akkor 10 perccel hosszabb sütési idővel számolj.

  Ugyanez a helyzet a bőrével is. Bár szerintem aki szereti a csirkecombot az a ropogós bőrét nem bánja – legfeljebb leszedi sütés után -, hiszen ettől csak ízletesebb lesz az étel. De ha zavar, akkor még sütés előtt nyugodtan szedd le a bőrét.

  Csirkecomb előkészítése 1

  Készítsd elő a csirkecombokat

 4. Egy vékony, hegyes késsel szurkáld meg a combokat, különösen a vastagabb részeknél, egészen a csontig.
 5. Ez a lépés segít abban, hogy egyenletesebben süljenek meg a csirkecombok, és a csontok mellett is teljesen átsüljenek.

  Csirkecomb előkészítése 2

  Szurkáld meg a combokat, hogy jobban átsüljenek

 6. Készítsd elő a zöldségeket. A fokhagymáról elég a héját lehúzni, a paradicsomokat vágd félbe vagy cikkekbe, a méretüktől függően.
 7. Itt a képen nem használtam, és a receptben sem írtam, de ha van hely még a tepsiben akkor 1 fej hagyma negyedekbe vágva még finomabbá teszi ezt az ételt!

  Fokhagyma és paradicsom

  Készítsd elő a fokhagymát és a paradicsomot

 8. Fűszerezd be a csirkecombokat mindkét oldalukon. Ennek a receptnek, mint oly sok másnak a titka a megfelelő fűszerezés, és hidd el, a csirkecombok jó sok fűszert felvesznek! Ráadásul itt még szaft is lesz, tehát szinte nem tudsz rá sok fűszert tenni.
 9. Én a 6 db (kb. 1,3 kg) csirkecombhoz 10-10 g, azaz 3-3 tk. fűszerkeveréket használtam mindkét fajtából. Ha az általam javasolt fűszerkeverékeket és mennyiségeket használod, akkor nincs szükség más fűszerezésre, például sóra.

  Csirkecomb fűszerezése

  Fűszerezd be a combokat

 10. A tepsibe, amiben sütni fogod a combokat, önts 3 evőkanál (olíva)olajat. Helyezd a tepsit a tűzhelyre úgy, hogy két lángot is meggyújtasz alatta.
 11. Tedd bele a combokat úgy, hogy a bőrösebb felük legyen először alul. Pirítsd minkét oldalukon kb. 2 percig, egyszer megfordítva – így végül a bőrösebb felel lesz fölül.
 12. Sült csirkecomb készítése 1

  Tepsiben, tűzhely fölött pirítsd elő a combokat

  Sült csirkecomb készítése 2

  Mindkét oldalukon kb. 2 percig süsd

 13. Zárd el a tepsi alatt a tüzet. Dobd a fokhagymákat és paradicsomokat a csirkecombokra. Öntsd fel vízzel és fehérborral vagy borecettel, takard le alufóliával és tedd be a sütőbe.
 14. Az én tepsi méretemhez és 6 db combhoz 2 dl folyadék szükséges a combok tökéletes sütéséhez. Ezt próbáltam úgy is, hogy 1,5 dl víz és 0,5 dl fehérbor, de ha nincs otthon bor akkor 2 dl víz és 1 ek borecet is ugyanolyan finom végeredményt hoz. Ami fontos, hogy ha ecetet használsz, akkor az valóban borecet legyen.

  Sült csirkecomb készítése 3

  Add hozzá a paradicsomot, fokhagymát, öntsd föl a vízzel és borral

 15. Süsd 40 percig, vedd le az alufóliát. Ha van légkeverésed, kapcsold rá azt is, és süsd még 10-15-20 percig. Ha szükséges, egy kevés vízzel pótold a folyadékot.
 16. A pontos sütési idő nagyban függ a sütődtől és attól, hogy mennyire szereted pirultan a csirkecombokat. 40+10 perc alatt a combok garantáltan átsülnek, de ezt ellenőrizni úgy tudod, hogy egy combba beleszúrsz egy kést vagy villát egészen a csontig, és ha nem piros a lé, ami kifolyik, akkor átsült.

 17. A sült csirkecombok elkészültek, tálald őket azonnal. A combokhoz adj 1-1 sült paradicsomot és fokhagymát, és ne felejts el egy keveset az isteni szaftból rákanalazni!
 18. Jó étvágyat!

  Sült csirkecomb tepsiben Sült csirkecomb

Csirkecomb előkészítése 1Csirkecomb előkészítése 2Csirkecomb fűszerezéseFokhagyma és paradicsomSült csirkecomb készítése 1Sült csirkecomb készítése 2Sült csirkecomb készítése 3

Elkészítés

 • 1. Melegítsd be a sütőt 180 fokra.
 • 2. Első lépésben készítsd elő a csirkecombokat. Vágd ketté őket ha szükséges alsó- és felsőcombra, vágd le a lelógó, zsíros-bőrös részeket, de a bőrét hagyd rajta.
 • 3. Egy vékony, hegyes késsel szurkáld meg a combokat, különösen a vastagabb részeknél, egészen a csontig.
 • 4. Készítsd elő a zöldségeket. A fokhagymáról elég a héját lehúzni, a paradicsomokat vágd félbe vagy cikkekbe, a méretüktől függően.
 • 5. Fűszerezd be a csirkecombokat mindkét oldalukon. Ennek a receptnek, mint oly sok másnak a titka a megfelelő fűszerezés, és hidd el, a csirkecombok jó sok fűszert felvesznek! Ráadásul itt még szaft is lesz, tehát szinte nem tudsz rá sok fűszert tenni.
 • 6. A tepsibe, amiben sütni fogod a combokat, önts 3 evőkanál (olíva)olajat. Helyezd a tepsit a tűzhelyre úgy, hogy két lángot is meggyújtasz alatta.
 • 7. Tedd bele a combokat úgy, hogy a bőrösebb felük legyen először alul. Pirítsd minkét oldalukon kb. 2 percig, egyszer megfordítva - így végül a bőrösebb felel lesz fölül.
 • 8. Zárd el a tepsi alatt a tüzet. Dobd a fokhagymákat és paradicsomokat a csirkecombokra. Öntsd fel vízzel és fehérborral vagy borecettel, takard le alufóliával és tedd be a sütőbe.
 • 9. Süsd 40 percig, vedd le az alufóliát. Ha van légkeverésed, kapcsold rá azt is, és süsd még 10-15-20 percig. Ha szükséges, egy kevés vízzel pótold a folyadékot.
 • 10. A sült csirkecombok elkészültek, tálald őket azonnal. A combokhoz adj 1-1 sült paradicsomot és fokhagymát, és ne felejts el egy keveset az isteni szaftból rákanalazni!