Sült csirkecomb paradicsommal, fűszerekkel

Habár a sült csirkecomb önmagában is finom étel, de ezzel a recepttel a paradicsom, a fokhagyma és a felhasznált fűszerkeverékek segítségével egy tökéletes, igazán mennyei sült csirkecomb receptet tudsz az asztalra tenni!

Az elkészítése ráadásul rendkívül egyszerű, így különösebb konyhai tudás nélkül is elkészítheted. Mindössze a csirkecombokat és a zöldségeket kell előkészíteni, majd fűszerezni, és a sütőben megsütni. És hidd el, aki a családban a csirkecombot szereti, ez az étel biztosan az egyik kedvence lesz!

Ami a fűszerkeverékeket illeti, a Kotányi „Tavaszi sültcsirke fűszersó” és „Fokhagymás sültcsirke fűszerkeverék” fűszereit használtam. Ezeket előre csomagolva meg lehet venni szinte minden magyarországi szupermarketben, és csak természetes fűszereket tartalmaznak. Ráadásul így a két keverék együttesen tökéletes ízeket biztosít, ebben az esetben kár a fűszerek kimérésével bajlódnunk.

Sült csirkecomb recept paradicsommal, fűszerekkel

A receptben megadott mennyiségek 6 csirkecombra értendők, ez kb. 6 felnőtt részére elegendő, de étvágytól és körettől függően lehet, hogy 4 személy is megeszi. A pontos mennyiségeket lásd a recept alatt.

 1. Melegítsd be a sütőt 180 fokra.
 2. Első lépésben készítsd elő a csirkecombokat. Vágd ketté őket ha szükséges alsó- és felsőcombra, vágd le a lelógó, zsíros-bőrös részeket, de a bőrét hagyd rajta.
 3. A sült csirkecomb természetesen készíthető egyben (alsó és felső), vagy akár csak az egyik fajtából, ez lényegében ízlés kérdése. Ha egyben sütöd, akkor 10 perccel hosszabb sütési idővel számolj.

  Ugyanez a helyzet a bőrével is. Bár szerintem aki szereti a csirkecombot az a ropogós bőrét nem bánja – legfeljebb leszedi sütés után -, hiszen ettől csak ízletesebb lesz az étel. De ha zavar, akkor még sütés előtt nyugodtan szedd le a bőrét.

  Csirkecomb előkészítése 1
  Készítsd elő a csirkecombokat
 4. Egy vékony, hegyes késsel szurkáld meg a combokat, különösen a vastagabb részeknél, egészen a csontig.
 5. Ez a lépés segít abban, hogy egyenletesebben süljenek meg a csirkecombok, és a csontok mellett is teljesen átsüljenek.

  Csirkecomb előkészítése 2
  Szurkáld meg a combokat, hogy jobban átsüljenek
 6. Készítsd elő a zöldségeket. A fokhagymáról elég a héját lehúzni, a paradicsomokat vágd félbe vagy cikkekbe, a méretüktől függően.
 7. Itt a képen nem használtam, és a receptben sem írtam, de ha van hely még a tepsiben akkor 1 fej hagyma negyedekbe vágva még finomabbá teszi ezt az ételt!

  Fokhagyma és paradicsom
  Készítsd elő a fokhagymát és a paradicsomot
 8. Fűszerezd be a csirkecombokat mindkét oldalukon. Ennek a receptnek, mint oly sok másnak a titka a megfelelő fűszerezés, és hidd el, a csirkecombok jó sok fűszert felvesznek! Ráadásul itt még szaft is lesz, tehát szinte nem tudsz rá sok fűszert tenni.
 9. Én a 6 db (kb. 1,3 kg) csirkecombhoz 10-10 g, azaz 3-3 tk. fűszerkeveréket használtam mindkét fajtából. Ha az általam javasolt fűszerkeverékeket és mennyiségeket használod, akkor nincs szükség más fűszerezésre, például sóra.

  Csirkecomb fűszerezése
  Fűszerezd be a combokat
 10. A tepsibe, amiben sütni fogod a combokat, önts 3 evőkanál (olíva)olajat. Helyezd a tepsit a tűzhelyre úgy, hogy két lángot is meggyújtasz alatta.
 11. Tedd bele a combokat úgy, hogy a bőrösebb felük legyen először alul. Pirítsd minkét oldalukon kb. 2 percig, egyszer megfordítva – így végül a bőrösebb felel lesz fölül.
 12. Sült csirkecomb készítése 1
  Tepsiben, tűzhely fölött pirítsd elő a combokat

  Sült csirkecomb készítése 2
  Mindkét oldalukon kb. 2 percig süsd

 13. Zárd el a tepsi alatt a tüzet. Dobd a fokhagymákat és paradicsomokat a csirkecombokra. Öntsd fel vízzel és fehérborral vagy borecettel, takard le alufóliával és tedd be a sütőbe.
 14. Az én tepsi méretemhez és 6 db combhoz 2 dl folyadék szükséges a combok tökéletes sütéséhez. Ezt próbáltam úgy is, hogy 1,5 dl víz és 0,5 dl fehérbor, de ha nincs otthon bor akkor 2 dl víz és 1 ek borecet is ugyanolyan finom végeredményt hoz. Ami fontos, hogy ha ecetet használsz, akkor az valóban borecet legyen.

  Sült csirkecomb készítése 3
  Add hozzá a paradicsomot, fokhagymát, öntsd föl a vízzel és borral
 15. Süsd 40 percig, vedd le az alufóliát. Ha van légkeverésed, kapcsold rá azt is, és süsd még 10-15-20 percig. Ha szükséges, egy kevés vízzel pótold a folyadékot.
 16. A pontos sütési idő nagyban függ a sütődtől és attól, hogy mennyire szereted pirultan a csirkecombokat. 40+10 perc alatt a combok garantáltan átsülnek, de ezt ellenőrizni úgy tudod, hogy egy combba beleszúrsz egy kést vagy villát egészen a csontig, és ha nem piros a lé, ami kifolyik, akkor átsült.

 17. A sült csirkecombok elkészültek, tálald őket azonnal. A combokhoz adj 1-1 sült paradicsomot és fokhagymát, és ne felejts el egy keveset az isteni szaftból rákanalazni!
 18. Jó étvágyat!

  Sült csirkecomb tepsiben
  Sült csirkecomb

Sült csirkecomb

Sült csirkecomb paradicsommal, fűszerekkel

Szilágyi Balázs
5 from 1 vote
ELŐKÉSZÍTÉS 15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS 1 hour
FOGÁS Főétel
KONYHA Hagyományos
ADAG 6 adag

Hozzávalók
  

 • 6 db egész csirkecomb kb. 1,3 kg
 • 10 gerezd fokhagyma
 • 10 db koktélparadicsom vagy 3-4 db normál paradicsom
 • 10 g Kotányi Tavaszi sültcsirke fűszersó 3 tk.
 • 10 g Kotányi Fokhagymás sültcsirke fűszerkeverék 3 tk.
 • 3 ek. olívaolaj vagy olaj
 • 0,5 dl fehérbor vagy 1 ek. fehérborecet lásd a receptben
 • 1,5 – 2 dl víz lásd a receptben

Elkészítés
 

 • Melegítsd be a sütőt 180 fokra.
 • Első lépésben készítsd elő a csirkecombokat. Vágd ketté őket ha szükséges alsó- és felsőcombra, vágd le a lelógó, zsíros-bőrös részeket, de a bőrét hagyd rajta.
 • Egy vékony, hegyes késsel szurkáld meg a combokat, különösen a vastagabb részeknél, egészen a csontig.
 • Készítsd elő a zöldségeket. A fokhagymáról elég a héját lehúzni, a paradicsomokat vágd félbe vagy cikkekbe, a méretüktől függően.
 • Fűszerezd be a csirkecombokat mindkét oldalukon. Ennek a receptnek, mint oly sok másnak a titka a megfelelő fűszerezés, és hidd el, a csirkecombok jó sok fűszert felvesznek! Ráadásul itt még szaft is lesz, tehát szinte nem tudsz rá sok fűszert tenni.
 • A tepsibe, amiben sütni fogod a combokat, önts 3 evőkanál (olíva)olajat. Helyezd a tepsit a tűzhelyre úgy, hogy két lángot is meggyújtasz alatta.
 • Tedd bele a combokat úgy, hogy a bőrösebb felük legyen először alul. Pirítsd minkét oldalukon kb. 2 percig, egyszer megfordítva – így végül a bőrösebb felel lesz fölül.
 • Zárd el a tepsi alatt a tüzet. Dobd a fokhagymákat és paradicsomokat a csirkecombokra. Öntsd fel vízzel és fehérborral vagy borecettel, takard le alufóliával és tedd be a sütőbe.
 • Süsd 40 percig, vedd le az alufóliát. Ha van légkeverésed, kapcsold rá azt is, és süsd még 10-15-20 percig. Ha szükséges, egy kevés vízzel pótold a folyadékot.
 • A sült csirkecombok elkészültek, tálald őket azonnal. A combokhoz adj 1-1 sült paradicsomot és fokhagymát, és ne felejts el egy keveset az isteni szaftból rákanalazni!

“Sült csirkecomb paradicsommal, fűszerekkel” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Huuuu! Ez nagyszerűen néz ki! Összeszaladt anyál a számban. Megyek és veszek csirkecombot, vasárnapra mesütöm. Köszönöm a receptet.
  Hili

  Válasz
 2. A „takard le alufóliával” azt jelenti, hogy szorosan, szinte légmentesen zárd le a tepsit a fóliával, így ugyanis tökéletesebben átpárolódik és hamarabb lesz kész.

  Válasz

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet