Epres túrógombóc szezámmagos karamellbe forgatva

A túrógombócot nagyon szeretjük, eperrel a közepén meg főleg!!! Mivel még mindig van a „szedd magad” akció keretében szedett eperből,(mely a hűvös helyen való tárolásnak köszönhetően még mindig szép) így nem is volt kétséges, hogy bizony gombóc is készül belőle. Úgy készítettem mint máskor, magán a gombócon szerintem nem is nagyon lehetne változtatni. A változást viszont most az jelentette, hogy nem pirított zsemlemorzsába forgattam, hanem barna cukros-szezámmagos karamellbe. Nem bántam meg, mert nagyon finom lett ettől a magában is különösen finom karamelltől. Tálaláskor még vaníliával ízesített cukrozott tejföllel jól meglocsoltam. Nem is kellett sokat kínálgatni, mert pillanatok alatt elfogyott az epres túrógombóc.

Epres túrógombóc elkészítése

 1. A túrót villával jól összetörni, és hozzáadni a búzadarát, a sót és a tojások sárgáját, majd kézzel jól összedolgozni.
 2. A tojások fehérjét kemény habbá verni, majd óvatosan ezt is a túrós masszához keverni. Fóliával lefedni és kb. egy órán át a hűtőben pihentetni.
 3. Ezután a masszából vizes kézzel gombócot formálni, melynek a közepébe egy-egy szem epret helyezni.
 4. Forrásba lévő vízbe tenni, majd a hőfokot mérsékelve, gyöngyöző pár perc alatt puhára főzni.
 5. Az elkészült gombócokat szűrőkanállal kiszedni a vízből, jól lecsepegtetni, majd a szezámmagos karamellbe beleforgatni. (forgatás után, rögtön tálalni, mert különben ha sokat várunk megolvad a cukor)
 6. Tálaláskor vaníliával ízesített cukrozott tejföllel kínálni.
Epres túrógombóc barna cukros-szezámmagos karamellbe forgatva

Epres túrógombóc szezámmagos karamellbe forgatva

Gizi Receptjei
No ratings yet
FOGÁS Desszert
KONYHA Kísérletező ételek
ADAG 4

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

 • A túrót villával jól összetörni, és hozzáadni a búzadarát, a sót és a tojások sárgáját, majd kézzel jól összedolgozni.
 • A tojások fehérjét kemény habbá verni, majd óvatosan ezt is a túrós masszához keverni. Fóliával lefedni és kb. egy órán át a hűtőben pihentetni.
 • Ezután a masszából vizes kézzel gombócot formálni, melynek a közepébe egy-egy szem epret helyezni.
 • Forrásba lévő vízbe tenni, majd a hőfokot mérsékelve, gyöngyöző pár perc alatt puhára főzni.
 • Az elkészült gombócokat szűrőkanállal kiszedni a vízből, jól lecsepegtetni, majd a szezámmagos karamellbe beleforgatni. (forgatás után, rögtön tálalni, mert különben ha sokat várunk megolvad a cukor)
 • Tálaláskor vaníliával ízesített cukrozott tejföllel kínálni.

További receptek Gizitől

Gizi további receptjeit a linkre vagy a képre kattintva olvashatod a saját blogján.

Gizi receptjei. Várok mindenkit.

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet