Cukorszirup limonádéhoz

A limonádé cukorból, vízből és citromból áll – ezt mindenki tudja. Akkor hogy jön ide a cukorszirup limonádéhoz? És ha már itt van, hogyan kell elkészíteni?

Lényegében ezt a három hozzávalót simán is össze lehet keverni, abból is limonádé lesz. Amiért jobb a cukorszirupot használni, az csupán annyi, hogy az előre nagy adagban elkészíthető, és akkor nem kell attól tartani, hogy a cukor majd ropog a fogunk alatt a limonádéban.

Fölösleges ehhez cukorszirupot venni, végtelenül egyszerűen elkészíthető. Egy befőttes üvegben vagy akár sima üvegben pedig a hűtőben a cukorszirup limonádéhoz éppen a magas cukortartalma miatt nagyon sokáig eláll.

Cukorszirup limonádéhoz

Ebben a receptben 200 g cukorszirupot készítünk, ami pontosan 2 liter vízből készített limonádé édesítéséhez elegendő.

  1. A cukorsziruphoz súlyban egyenlő arányban használj vizet és kristálycukrot. Egy edénybe öntsd bele a cukrot, majd a vizet.
  2. Kevergesd néhány percig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és átlátszó szirupszerűvé válik. Nem szükséges melegíteni.
  3. A szirupot felhasználhatod azonnal, vagy hűtőben tárolhatod.

A limonádé elkészítését a linkre kattintva találod.

Limonádé

Cukorszirup limonádéhoz

Cukorszirup limonádéhoz

Szilágyi Balázs
No ratings yet
ELŐKÉSZÍTÉS 5 perc
ELKÉSZÍTÉS 5 perc

Hozzávalók
  

  • 100 g (10 dkg) kristálycukor
  • 100 ml (1 dl) víz

Elkészítés
 

  • A cukorsziruphoz súlyban egyenlő arányban használj vizet és kristálycukrot. Egy edénybe öntsd bele a cukrot, majd a vizet.
  • Kevergesd néhány percig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és átlátszó szirupszerűvé válik. Nem szükséges melegíteni.
  • A szirupot felhasználhatod azonnal, vagy hűtőben tárolhatod.

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet