Limonádé

A limonádé mindenki kedvenc itala. Különösen a nagy nyári melegben, de tulajdonképpen bármikor jól esik belőle egy frissítő pohár. Vagy kettő.

A limonádé elkészítése rendkívül egyszerű. Tulajdonképpen csak víz, cukor és citrom. A lényeg inkább az arányokon van, illetve hogy a cukor egészen biztosan elolvadjon. Ehhez adok most pontos tippeket.

Limonádé recept

Az itt megadott receptből 1150 ml, kb. 4 pohárnyi limonádé készül.

  1. A limonádé elkészítéséhez első lépésben készítsd el a cukorszirupot. Ha van készen, használd azt, vagy egyszerűen keverj össze 0,5 dl vizet 5 dkg cukorral, amíg teljesen el nem olvad.
  2. Készítsd el a citromlevet, 0,5 dl-re lesz szükséged. Akkor igazi ez az ital, ha frissen facsart citromléből készíted!
  3. Egy kancsóba öntsd bele az 1 liter vizet, add hozzá a cukorszirupot és a citromlét.
  4. Keverd össze egy hosszabb kanállal vagy fakanállal, és a limonádé elkészült.

A limonádé tálalása

A limonádé leginkább a nyári forróságban, és igazán hidegen finom. Vagyis ha teheted, mindenképpen hűtsd be, és jéggel kínáld. Mostanában divat itt a képen látható, befőttesüvegszerű üvegben kínálni, de természetesen egy pohárból is tökéletes elszürcsölni.

Nagyon jól illik hozzá nemcsak látványban, de ízben is egy-egy mentalevél. Ha van kéznél friss menta, mindenképpen azzal együtt szolgáld fel!

Szintén jól illenek hozzá citrom- vagy narancskarikák, szeletek. Ezeket beleteheted akár a kancsóba, akár csak a poharakba vagy a poharak szélée teheted őket díszítésnek.

Ami az ízesítést illeti, amit itt megadtam egyfajta alap, sem túl édes, sem túl savanyú, ami általában mindenkinek ízlik. Természetesen ettől eltérhetsz, ha édesebben szereted akkor több cukorszirupot, ha savanykásabban akkor több citromlét adj hozzá. Ha sok jéggel kínálod, akkor érdemes a cukorból és a citromból is többet beletenni, mert hidegen kevésbé érezzük az ízeket, és a jég is hígítja a limonádét.

A nagy melegben nagyon gyorsan fogy a frissítő ital, javaslom, hogy jó nagy adagot készíts belőle!

A megadott tápanyagtartalom 1 pohár, kb. 3 dl limonádéra vonatkozik. A receptben megadott mennyiség 4 pohár. Forrás: Google.

Limonádé
Limonádé

Limonádé

Limonádé

Szilágyi Balázs
No ratings yet
ELŐKÉSZÍTÉS 2 minutes
ELKÉSZÍTÉS 2 minutes
KONYHA Hagyományos
ADAG 4 adag

Hozzávalók
  

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet