Rántott hús wokban vs. Kemény Tojás

Szeretsz főzni? Akkor jó helyen vagy. De miért jött létre ez a honlap? Mit találsz itt, amit máshol nem? És mi ez a két furcsa név a címben (Rántott hús wokban és Kemény Tojás)?

Ha csak véletlenül tévedtél ide, és nem tudod mi az a Rántott hús wokban (a Kemény Tojás ez a honlap), akkor egy mondatban hadd foglaljam neked össze.

2011-ben indítottam útjára egy honlapot receptekkel, Rántott hús wokban néven. Ezek a receptek egyre ismertebbek, egyre kedveltebbek lettek, 2014-ben már több, mint egymillió-kétszázezer ember látogatta ezt a honlapot, vagyis bárhogy is számolom, csupán abban az évben nagyjából minden 10. magyar találkozott a receptjeimmel.

Rántott hús wokban OK. De akkor mi az a Kemény Tojás?

De ha ez így van, akkor mi ez a Kemény Tojás? Egy sikeres honlap mellett miért kell egy újat indítani? Ezt szeretném röviden összefoglalni most, és egyben ezzel választ adni a cikk elején feltett kérdésekre: vagyis miben tud és fog neked segíteni ez a honlap.

Az úgy volt, hogy a másik honlapnak volt egy nagyon konkrét célja. Mégpedig nem más, mint más nemzetek étkezési kultúráját, ételeit a maguk valóságában és eredetiségében bemutatni a magyar közönségnek.

Csak egy pillanatra, játsszunk el egy kicsit a gondolattal. Te mit gondolnál arról, ha valaki mondjuk Amerikában a gulyást paprika nélkül készítené? Vagy mondjuk a gesztenyepürébe mazsolát és babapiskótát tenne? Szerinted ez építené, vagy rombolná a magyar kultúrát? És mondjuk az az amerikai háziasszony, aki ez alapján próbálna meg magyar ételeket készíteni, vajon joggal érezhetné átverve magát?

Hát valahogy így érezheted te is magad, joggal, amikor oly sok magyar recept tejet javasol a pizzába, vagy majonézzel, paradicsommal készíti a cézár salátát. (Nem, nem kell tej az eredeti pizzába, és sem majonéz, sem paradicsom a cézár salátába.)

Száz szónak is egy a vége, ott és akkor, amikor a Rántott hús wokban elindult, a célom nem volt más, mint hogy a nemzetközi recepteket mutassam be eredeti formájukban. Ez olyan jól sikerült, hogy mára már nagyon sok receptem a legkedveltebbek között van a magyar online gasztronómiában. A Google keresőben olyan honlapokkal veszem fel a versenyt, amelyek hozzám képest százszor, ezerszer, vagy ki tudja hányszor annyit képesek költeni reklámra, uram bocsá’ egy teljes médiabirodalom áll mögöttük.

Amikor az ember saját magát köti gúzsba

De a saját magunk által hozott szabályok sokszor szűknek bizonyulnak egy idő után, már ami a mozgásteret illeti. Ha csak nemzetközi receptek mehetnek, akkor csak nemzetközi receptek mehetnek. Ott nincs helye a töltött káposztának, a palacsintának, és sorolhatnám még mindazt a rengeteg ételt, amit én is és még oly sokan szívesen fogyasztunk.

Ezért jött létre a Kemény Tojás. Az a célom, hogy azt az értéket, amit a Rántott hús wokbanon megkapsz, itt is megtaláld. Ezek pedig a következők:

  • Az összes recept valóban el lett készítve, ki lett próbálva, a hozzávalók, elkészítési idő rendesen ki lett mérve, és ráadásul még rajtam kívül legalább egy ember azt mondta rá, hogy finom.
  • Minden recept képekkel – úgynevezett fázisfotókkal – kerül ki. Vagyis bárhol is áll most a főzési tudományod, az egyes lépéseket képekkel mutatom be neked, így láthatod, hogy jót csinálsz-e vagy sem. Tudom, hogy ez mekkora önbizalmat tud adni, amikor az ember először készít egy receptet.
  • Úgy írom le az ételek elkészítését, hogy azt bárki utánam tudja csinálni. Egy receptnek nem az az értelme, hogy három sorban odavessek valamit, amit csak az ért meg, aki már amúgy is profi. Egy recept pontosan azt a célt szolgálja, hogy akkor is meg tudd csinálni azt az ételt, ha soha életedben még csak hasonlót sem főztél.

Remélem, a segítségedre lesz ez a honlap, és valóban olyan recepteket, olyan tippeket és olyan formában találsz itt, amire szükséged van, amik segítenek neked a konyhában még több sikert elérni, az asztalnál még több dicséretet begyűjteni.

Miben tudok neked segíteni?

Szívesen veszem, ha a hozzászólásoknál megírod, mire van szükséged tőlem. Miben tudok neked segíteni a konyhában, a főzésben. Igyekszem a recepteket, a tippeket és ajánlatokat úgy összeállítani, hogy az valóban a te igényeidet szolgálja.

Ha szeretnél rendszeresen értesülni az új receptekről, akkor kérlek itt töltsd le az ingyenes szakácskönyvemet, utána küldöm mindig az új recepteket: Online szakácskönyv letöltése.

Üdv:

Szilágyi Balázs

“Rántott hús wokban vs. Kemény Tojás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!