Négy dolog, ami nem hiányozhat a modern konyhából!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mitől lesz egy konyha igazán teljes: attól, ha te is boldog és elégedett vagy benne. Amikor szeretnéd átalakítani az otthonodat vagy frissíteni néhány dologgal, akkor jellemzően a konyhával kezdünk, hiszen ez a kényelem, a család és az együttlét fontos helyszíne. Emiatt fontos átgondolni, hogy a lakás ezen része mit is jelent számunkra. Emellett érdemes azt is végigvenni, mitől lesz igazán praktikus és szuperül felszerelt a konyha.

Funkciók és tárgyak

Amikor inkább csak dekorként szolgál a konyha, akkor is érdemes néhány eszközt beszerezni, amivel bármelyik nap elkészíthető egy egyszerű étel. Amennyiben szereted az innovációs kütyüket, akkor még fontosabb számodra a modern tárgyak megléte. Ha éppen azon merengsz, melyik a legjobb konyhai robotgép, mindig vedd figyelembe, hogy te milyen rendszerességgel és mire tervezed használni. 

Dupla tálcás mosogató

Amennyiben elég hely áll a rendelkezésedre, akkor egy kéttálas konyhai mosogató ideális választás – ha többet kell öblögetni vagy éppen zöldségeket, gyümölcsöket kell megtisztítani, esetleg külön választanád a mosnivaló edényektől, akkor remekül fog jönni. 

Kihúzható kamraszekrény

Kis hely esetén érdemes megfontolnod, hogy a beépített szekrényeknél kialakíts egy kihúzható részt: ebbe tárolhatsz minden száraz ételt és ritkábban használt folyadékot, amire szükséged lehet a főzés során, ám nem akarod szem előtt tartani azokat. A sikkes megoldással biztos, hogy lenyűgözöd majd a vendégeidet.

Növénykert

A konyhai fűszernövények frissen igazán jók – miért ne nevelhetnéd őket házilag? A zöld színek felfrissítik a konyhát és feldobják a hangulatot – csupán egy napfényes helyre lesz szükséged. 

Elektromos főzőlap

A régi elektromos tűzhelyek kora lejárt: a kerámia főzőlapok, amelyek sötét és elegáns stílusban lehetnek a konyhád modern részei, abszolút biztonságosak: a külön zárkioldójuk miatt nem fordulhat elő, hogy véletlenül kapcsolod be, ugyanakkor az ételek hőfoka sokkal tudatosabban szabályozható. Nincs többé odaégett étel!

(X)

A fotó forrása: Kuznetsov Dmitriy / Shutterstock.com

Szólj hozzá!