Így legyen egyedi a kicsi konyhád!

Nem számít, hogy a konyha mekkora, a rend fenntartása kihívásokkal járhat. Bármivel kell megküzdeni – a kevés tárhellyel, a szűk fiókokkal, a keskeny szekrényekkel, a minimális munkafelülettel -, szeretjük, ha minden hozzáférhető és elérhető helyen van. Ebben a cikkben bemutatunk pár trükköt, amivel a kis teret igazán egyedivé teheted.

Ebédlő – külön vagy a konyhában?

A kevés tér esetén nem kérdés, hogy külön ebédlővel nem lehet számolni – de a stílusos megjelenésről nem kell lemondani! Válasszunk olyan, számunkra megfelelő magasságú munkaasztalt, amin kényelmesen tudunk dolgozni, és dobjuk fel pár állítható bárszékkel. A hatás nem marad el! A konyha és étkező bútorok kombinációja végtelen, így inspirálódni is könnyű néhány, számunkra izgalmas stílus megtekintése után. 

Amennyiben valamivel nagyobb térrel rendelkezünk, akkor máris kinyílik a lehetőségek tárháza. Néhány bútorral, például a hűtővel vagy egy pultszigettel könnyen elválasztható a konyha az ebédlőtől. Az étkezőasztalok közül könnyen találhatunk olyat, ami méreteiben ideális. Ha szeretnénk néhanapján nagyobb társas eseményt rendezni, akkor a kinyitható asztalok között érdemes szétnézni. 

Találó tálaló 

Sok lakás rendelkezik külön tálalószekrénnyel, ami igazán dekoratív tud lenni. Ugyanakkor a kicsi térben nem biztos, hogy tudunk külön szekrényt biztosítani. Helyette mérjük fel, hogy az aktuális bútorok között van-e üvegajtóval ellátott – ezekből szépen kikukucskálhatnak a porcelánok. Léteznek már tányértárolók is, amelyekkel a különböző méretű és alakú tálakat tudjuk külön tartani, mégis ízléses megjelenést nyújtanak. Egyes típusoknak szalvétatartói is vannak. 

A kis tér esetén az evőeszközök is könnyen kallódhatnak. A szűk terekre remek helytakarékos megoldások születtek: ha különösen keskeny fiókjaink vannak, vagy kevés a hely, egy evőeszköz-tároló tökéletesen megfelel valamelyik fiókba. 

(X)

A fotó forrása: Michaela Komi / Shutterstock.com

Szólj hozzá!