A konyha felszerelése: esztétikum és funkcionalitás kéz a kézben jár

Nem könnyű befutókat találni a lakberendezésben, mert tulajdonképpen mindegyik bútornak megvan a maga létjogosultsága. Vajon a szekrények értékesebbek, vagy az asztalok? Esetleg a kanapék vagy a puffok? Ugyan nyögve-nyelősen ki lehetne alakítani egy mesterséges sorrendet, ám annak a világon semmi köze nem lenne a valósághoz. Így aztán nincs is értelme. Viszont a különböző funkciójú helyiségekben könnyebben felállítható egy, keresettségen alapuló rangsor.

A konyha attól is vonzóvá válik, hogy minden kéznél van!

A gasztronómiai remekművek megalkotásának helyszíne a konyha, ahol minden berendezési tárgy a nagy közös célt szolgálja, azaz a felejthetetlen kulináris élmények megteremtését. A konyhaszekrények kulcsfontosságú szerepet játszanak a főzés-sütés folyamatában, hiszen praktikumuknak köszönhetően bennük az összes eszköz, kellék és kiegészítő otthonra találhat. Mégpedig átlátható, kezes, hatékony formában. Az ugyanis egy cseppet sem mellékes, hogy szükség esetén mennyi időbe telik a fazekak, lábasok, tányérok vagy edények előkeresése. És az sem mindegy, hogy mosogatás után meddig tart a rendrakás.

Vagyis nem kérdés, hogy a praktikusság elsőbbséget élvez. Ha a kialakítás a könnyed konyhai ténykedéseket támogatja, akkor minden rendben, s következhetnek az esztétikus jellemzők. Melyek szintén mérvadóak, lévén ezek a bútorok, már csak méreteikből adódóan is jelentősen befolyásolják közvetlen környezetük hangulatát. Sőt még a többi berendezési tárgyra is hathatnak. Így aztán a harmónia megteremtése és fenntartása az a cél, amiért tenni érdemes!

A nappali nélkülük elképzelhetetlen!

A kanapék érdekes kettősséget képviselnek. Egyrészt kétségtelenül látványosak, stílusjegyeik meghatározóak. Másrészt ülésre, fekvésre teremtettek, magyarul nagyon nem mindegy, hogy milyen fokú kényelmet biztosítanak.

A kihúzhatós verziók helytakarékos variációk, miközben az általuk borítékolt komfortosság sem szenvedhet csorbát. Ütős párosítás ez így. De természetesen hagyományos kivitelek is elérhetőek, ha bőven elegendőek azok a felületek, amiket a bútorok alapjáraton kínálnak.

Díszpárnákkal, ágytakarókkal tovább fokozható a pozitív légkör, és szemeket kápráztató látvány. A lakástextíliák egyébként hasznos, hogyha egymáshoz és a bútorokhoz is passzolnak. Az ezáltal létrejövő összkép nemcsak harmonikussá, hanem stílusossá, vonzóvá is válhat egyszerre. Így a tartós elégedettség ugyanannyira megvalósítható, mint a vendégeket (is) csábító kisugárzás.

(X)

A fotó forrása: Serghei Starus / Shutterstock.com

Szólj hozzá!