Tante Fanny pizzatészta

Hogyan jut Magyarország egyik legnépszerűbb pizzatészta receptjének szerzője arra a gondolatra, hogy Tante Fanny pizzatészta felhasználásával készítsen otthon pizzát? És ha már itt tartunk, milyen a Tante Fanny pizzatészta? Hogyan kell elkészíteni, és milyen pizza lesz belőle?

Na de tényleg, miért Tante Fanny pizzatészta?

Akkor először is az első kérdésre a válasz. Valóban az egyik legnépszerűbb pizzatészta recept az enyém, 2012-es publikálása óta eddig majd’ egymilliószor nézték meg csak ezt az egy receptemet. Akkor mégis hogyan jön ide a bolti, előre csomagolt megoldás?

Mint híres gasztroblogger, néhány napja kaptam a Tante Fannytól egy ajándékcsomagot. Volt benne jó néhány finomság, többek között egy csomag pizzatészta (a képen már jelentős része elfogyasztva. 🙂 A finomságok felhasználásával egy receptversenyre lehetett volna benevezni, ha a tésztát kétféle ajándék hozzávalóval párosítva egy új receptet alkotok.

Tante Fanny ajándékcsomag

Mindeközben éppen két otthon közötti költözésben vagyunk, egy szívességi albérletben. Nemhogy a kedvenc kelesztőtálam valahol egy másik házban papírdobozokba csomagolva lapul, de gyakorlatilag valaki más berendezett háztartásában élünk, többek között az ő cuccaival megpakolt hűtő és életlen kések között. És persze késélező sincs.

Na most ezt a kettőt összerakva, bizony nem érzek ezekben a hetekben kreativitást magamban új receptek kipróbálására, vagy ha érzek is, jelenleg a körülmények nem alkalmasak erre. Viszont én az a fajta ember vagyok, aki ha kap valamit, akkor azt szereti viszonozni, és mivel ajándékba kaptam egy csomó finomságot, ezért cserébe szeretném most bemutatni legalább a pizzatésztát.

És persze igaz, hogy a pizzatésztáért így a fentiek szerint nem fizettem, de ha ismersz, tudod, hogy ettől még őszinte lesz a véleményem.

Pizza készítése Tante Fannyi pizzatésztából

Tante Fanny pizzatészta

A pizza elkészítése Tante Fanny pizzatésztából rendkívül egyszerű. Ezt mindenképpen és kifejezetten az előnyére kell említenem.

Hidd el, ahol jelenleg élünk, még a pizza rendelés is sokszor nehézséget okoz (öten élünk egy egyfős háztartásban, a szemetesbe még a pizzás doboz sem igazán fér bele). Tehát az már egy hatalmas előny, hogy egy előre csomagolt pizzatészta segítségével az ember belekezdhet házi pizza készítésében akár egy kis lakásban, vagy akár főzési tapasztalatok nélkül.

Lényegében a kicsomagolt, és sütőpapírral együtt feltekert pizzatésztát egy normál méretű tepsire ki kell hajtani, és már lehet is rátenni a feltéteket.

Tante Fanny pizzatészta tepsin

Hogy a fentiek szerint nagyon ne kelljen kreatívkodni, két nagyon népszerű pizzámat készítettem el, felesben. Az egyik oldal egyszerűen szalámis pizza volt, míg a másik a lila hagymás – gorgonzolás fajta, jelen esetben vöröshagymából.

Ha rám hallgatsz, a Tante Fanny pizzatészta esetében is ugyanazokat a hozzávalókat alkalmazod a pizzaszósznál, mint amit a népszerű házi pizza receptemben is használok. Nem csak a legfinomabb, de a legegyszerűbb is!

Egy adag Tante Fannyi pizzatészta pizzaszószhoz

  • Kb. 4 evőkanál passzírozott paradicsom (passata)
  • Kb. fél tk. szárított oregánó
  • Egy csipet só
  • Egy tk. olívaolaj

Nem kell főzni, keverni, csak egyszerűen rákenni, rászórni a pizzatésztára, a szélén kb. 2 cm sávot kihagyva.

Tante Fanny pizza készítése - pizzaszósz

Erre jön kb. 180-200 g friss mozzarella, darabokra tépkedve, majd végül a feltétek ízlés szerint.

Tante Fanny pizza készítése - mozzarella
Tante Fanny pizza készítése - feltétek

A sütőt érdemes itt is a legmagasabb fokozatra állítani, ami kb. 250 fok. A pizza 8-10 perc alatt elkészül.

Na de milyen a Tante Fanny pizza?

Hatalmas előnye, hogy tényleg hihetetlenül egyszerűen és gyorsan elkészül, gyakorlatilag a sütő bekapcsolásától számítva 30 percen belül friss pizza tehető az asztalra, akár nulla főzési tudás esetén is.

Ízre abszolút vállalható, bár nem az az eredeti olasz pizza íz. Vastagsága kb. közepes, és egy kicsit jobban hasonlít a kenyérlángos tésztájára, mint a hagyományos olasz pizzára. De el kell mondanom, hogy valószínűleg sokkal finomabb pizza készíthető belőle, mint amit az ország nagy részében pizza házhozszállítás néven az otthonodba kaphatsz.

És hadd említsek meg még egy előnyt. Ha sosem próbáltál még házi pizzát készíteni, akkor tökéletes lehet kezdeti lépésnek. Itt ugyanis kész pizzatésztával gyakorlohatod, hogy milyen lesz a tökéletes szósz, milyen és mennyi feltétet szerettek igazán, és hogyan süthető pizza a sütődben.

Tante Fanny pizza

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!