Sajtos-tejfölös lángos

A sajtos-tejfölös lángos talán az egyik legkedveltebb lángos. A puha, már-már foszlós, de azért kicsit ízetlen lángos tésztáját tökéletesen egészíti ki az ízletes sajt és tejföl.

A sajtos tejfölös lángos persze nem ördöngösség, ha már valaki tud lángost készíteni. Lényegében csak reszelt sajt és tejföl kell hozzá.

De sokszor jó tudni a pontos mennyiségeket – főleg például bevásárlás előtt. Ezért itt most megadom, hogy kb. mennyi sajttal és tejföllel számolj egy jó sajtos-tejfölös lángos elkészítésekor!

Sajtos-tejfölös lángos recept

A mennyiségek 4 db normál méretű lángoshoz vannak megadva.

 1. Első körben készítsd el a lángost. Ehhez két alapreceptet is találsz nálam, az egyik a burgonyás lángos, a másik a sima lángos.
 2. Közben készítsd el a fokhagymás lét – ami szerintem elválaszthatatlan ízesítője a sajtos-tejfölös lángosnak is. Ehhez vágj apróra vagy nyomj át 3 gerezd fokhagymát, adj hozzá egy kevés sót, és öntsd fel fél dl vízzel.
 3. Reszeld le a sajtot kisebb lyukú reszelőn. Egy normál lángoshoz nagyjából 5 dkg (50g) sajtot számolj.
 4. Ha kisült a lángos, itt az ideje megpakolni a feltétekkel! Először kend meg a fokhagymás vízzel – ízlés szerinti mennyiségben. Sózd szintén ízlés szerint.
 5. Kend meg tejföllel úgy, hogy a szélén maradjon ki kb. 2-3 cm. Egy lángoshoz kb. 3 púpozott evőkanál tejfölt számolj, ami 55 g vagy 45-50 ml.
 6. Végül szórd meg bőven a sajtos-tejfölös lángost a reszelt sajttal, sózd ízlés szerint.
 7. Forrón tálald, és melegen, frissen fogyaszd el!
 8. Krumplis lángos - sajtos tejfölös
  Sajtos-tejfölös lángos
Krumplis lángos - sajtos tejfölös

Sajtos-tejfölös lángos

Szilágyi Balázs
No ratings yet
ELŐKÉSZÍTÉS 30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS 10 minutes
ELKÉSZÍTÉS 40 minutes
FOGÁS Főétel
KONYHA Hagyományos
ADAG 4 adag

Hozzávalók
  

4 db lángos – a lángos elkészítésének kétféle receptjéhez a linket lásd a cikkben

 • 2 dl tejföl
 • 20 dkg sajt (általában a sajtos-tejfölös lángoshoz trappista sajt)
 • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés
 

 • Első körben készítsd el a lángost. Ehhez két alapreceptet is találsz nálam, az egyik a burgonyás lángos, a másik a sima lángos.
 • Közben készítsd el a fokhagymás lét – ami szerintem elválaszthatatlan ízesítője a sajtos-tejfölös lángosnak is. Ehhez vágj apróra vagy nyomj át 3 gerezd fokhagymát, adj hozzá egy kevés sót, és öntsd fel fél dl vízzel.
 • Reszeld le a sajtot kisebb lyukú reszelőn. Egy normál lángoshoz nagyjából 5 dkg (50g) sajtot számolj.
 • Ha kisült a lángos, itt az ideje megpakolni a feltétekkel! Először kend meg a fokhagymás vízzel – ízlés szerinti mennyiségben. Sózd szintén ízlés szerint.
 • Kend meg tejföllel úgy, hogy a szélén maradjon ki kb. 2-3 cm. Egy lángoshoz kb. 3 púpozott evőkanál tejfölt számolj, ami 55 g vagy 45-50 ml.
 • Végül szórd meg bőven a sajtos-tejfölös lángost a reszelt sajttal, sózd ízlés szerint.
 • Forrón tálald, és melegen, frissen fogyaszd el!

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet