Gyümölcsnyárs gyerekekkel

Habár a gyümölcsnyárs az interneten található receptek egy része szerint mindenképpen valami különleges, szivárványos, extrém megjelenésű kell, hogy legyen, ezt a receptet nem feltétlenül kell túlbonyolítani.

Egy egyszerű gyümölcsnyárs nagyon könnyen összerakható, és a gyerekek is szívesen részt vesznek a készítésében. Azon kívül, hogy ezzel közelebb kerülnek a főzéshez – legyen akár ünnep vagy egy egyszerű hétköznap -, a gyümölcsöket is sokkal szívesebben fogják ebben a formában elfogyasztani.

Sőt, az őszinte véleményem szerint a túlbonyolított, túlcsicsázott és túlságosan a külcsínyre építő, szenzációhajhász receptek sokkal inkább valók arra, hogy embereket a konyhától, a főzéstől eltántorítsanak, minthogy azt népszerűsítsék. Miért kezdenék bele – teheti fel a kérdést jogosan az egyszeri halandó –, ha ilyet én úgysem tudok készíteni?

Egyszerű gyümölcsnyárs

Gyümölcsnyárs lényegében bármilyen gyümölcsből készíhető. Talán az egyetlen javaslat, hogy legyen legalább 3-4-féle különböző gyümölcs, amit felhúzunk a nyársakra.

Itt ebben a receptben direkt olyan egyszerű variációt választottam, ami tényleg bármikor elkészíthető. Az alma, a banán és a kétféle szőlő a pénztárcát sem terheli túl, ráadásul ezek a gyümölcsök ma már a legtöbb élelmiszerüzletben szinte az év minden napján kaphatók.

Egyszerű gyümölcsnyárs hozzávalók

Gyerekek a konyhában

A gyümölcsnyárs készítését kortól függően részben vagy egészben bízd a gyerekekre! Nagyon élvezni fogják, és egyben értékesnek is tartani saját magukat, hogy segíthettek, hogy egy étel elkészítésében részt vehettek.

Magának a nyársnak az elkészítését, vagyis a felnőtt által feldarabolt gyümölcsök felhúzását akár a legkisebbek, 3-4 éves kortól elkezdhetik. A nagyobbak pedig, amint kést vehetnek a kezükbe, már a darabolásban is segíthetnek.

Egyszerű gyümölcsnyárs

Egyszerű gyümölcsnyárs

Szilágyi Balázs
Egyszerű, vicces és vidám étel gyerekekkel
No ratings yet
ELŐKÉSZÍTÉS 15 perc
ELKÉSZÍTÉS 15 perc

Hozzávalók
  

 • alma
 • banán
 • szőlő zöld és kék
 • citromlé pár csepp

Elkészítés
 

 • Első lépésben készítsd elő a gyümölcsöket. Vágd az almát 2-3 cm-es kockákra, a banánokat 1-2 cm-es szeletekre, a szőlőszemeket szedd le a szárról. Az almakockákat forgasd pár csepp citromlébe, hogy ne barnuljanak meg.
  Gyümölcsnyárs előkészítve
 • Egyszerű hurkapálcát vagy kifejezetten sasliknyársat használva húzd rá a gyümölcsöket tetszés szerinti sorrendben.
  Egyszerű gyümölcsnyárs
 • Elkészítés után azonnal tálald. A gyümölcsöknek nem tesz jót, ha felvágva állnak.

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet