Cukkinival tekert csirkemell nyárson

Ez a cukkinival tekert csirkemell nyárson készíthető el legkönnyebben, így biztosan nem csúsznak szét a csinos kis csigákká tekert hozzávalók, és a végeredmény is mutatós lesz.

Kedvelt nyári fogás lehet, grillezéshez is kiváló, de mivel már egész télen kapható cukkini a boltokban, így télen is elkészíthetjük, akár mutatós vendégváró ételként is.

Készülhet egy egyszerű serpenyőben, de akár a sütőben, elektromos serpenyőben vagy a szabadban grillrácson is.

Cukkinival tekert csirkemell recept

 1. A bambusznyársakat áztassuk hideg vízbe. A fém nyársakat kenjük le vékonyan valamilyen zsiradékkal.
 2. A csirkemelleket szeleteljük fel vékonyan, szükség esetén egy picit ki is klopfolhatjuk, majd sózzuk meg vagy ízlés szerint csirkefűszerrel szórjuk meg a szeleteket.
 3. A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a két végét, majd vágjuk nagyon vékony szeletekre hosszában és enyhén sózzuk meg, hogy kicsit megpuhuljanak. (A cukkinikat ne hámozzuk meg.)
 4. A csirkemell tekercsek elkészítéséhez két módszer közül választhatunk:
  1. Az egyik módszer szerint a kiterített csirkemellszeletekre cukkiniszeleteket fektetünk, feltekerjük, majd a tekercs szélességétől függően átszúrjuk 2-3-4 nyárssal, végül a nyársak között felszeleteljük a tekercset, hogy vékony csigákat kapjunk, melyek mindegyikét egy nyárs tartja összetekerve. A nyárson a csigákat hátrébb húzzuk, hogy a következő ilyen adagoknak is maradjon hely a nyárson.
  2. A másik módszer szerint a csirkemelleket és cukkiniket is nagyjából 1,5-2 centis csíkokra vágjuk, a csirkemellcsíkokra cukkinicsíkokat fektetünk, és egyesével feltekerjük a csigákat, majd ráhúzzuk a nyársra.
 5. Ha az összes csirkemelles, cukkinis csigát felhúztuk a nyársakra (nyársanként kb. 4-5 darab csigával számoljunk), kezdhetjük a sütést.
 6. Hevítsünk zsiradékot egy serpenyőben, majd helyezzük bele a húsnyársakat. Erős lángon adjunk nekik kis színt, majd félrehúzott fedő alatt, időnként megforgatva, süssük készre, ügyelve, nehogy megégjenek, végül süssük zsírjára (amíg elpárolog a nedvesség, amit engedett), és adjunk neki még egy kis színt.
 7. Ha sütőben sütnénk, az előpirított nyársakat tegyük át egy zsiradékkal kikent tepsibe, amit fedjünk le alufóliával, 10-15 perc múlva fordítsuk meg a nyársakat, majd süssük készre. A sütés végén szükség esetén kissé pirítsuk meg a húsokat. (A sütés végi pirítást óvatosan végezzük, nehogy megégjen vagy nagyon kiszáradjon a csirkemell.)
 8. Ha grillen sütjük, kenjük le a nyársakat zsiradékkal és helyezzük a grillrácsra, mindkét oldalukat süssük meg.
 9. Ízlés szerint a nyársakra olvaszthatunk egy kevés sajtot is. Párolt vagy sült, grillezett zöldségekkel, rizzsel, burgonyával, salátával tálaljuk.
Cukkinival tekert csirkemell nyárson

Cukkinival tekert csirkemell nyárson

Hilda
5 from 1 vote
ELŐKÉSZÍTÉS 20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS 50 minutes
FOGÁS Főétel, Vacsora
KONYHA Hagyományos ételek
ADAG 4

Eszközök

 • bambusznyársak vagy fémnyársak

Hozzávalók
  

 • 2 db nagy csirkemell
 • 1 db salátacukkini (zsenge cukkini)
 • csirkefűszer (elhagyható)
 • zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés
 

 • A bambusznyársakat áztassuk hideg vízbe. A fém nyársakat kenjük le vékonyan valamilyen zsiradékkal.
 • A csirkemelleket szeleteljük fel vékonyan, szükség esetén egy picit ki is klopfolhatjuk, majd sózzuk meg vagy ízlés szerint csirkefűszerrel szórjuk meg a szeleteket.
 • A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a két végét, majd vágjuk nagyon vékony szeletekre hosszában és enyhén sózzuk meg, hogy kicsit megpuhuljanak. (A cukkinikat ne hámozzuk meg.)
 • A csirkemell tekercsek elkészítéséhez két módszer közül választhatunk. Az egyik módszer szerint a kiterített csirkemellszeletekre cukkiniszeleteket fektetünk, feltekerjük, majd a tekercs szélességétől függően átszúrjuk 2-3-4 nyárssal, végül a nyársak között felszeleteljük a tekercset, hogy vékony csigákat kapjunk, melyek mindegyikét egy nyárs tartja összetekerve. A nyárson a csigákat hátrébb húzzuk, hogy a következő ilyen adagoknak is maradjon hely a nyárson.A másik módszer szerint a csirkemelleket és cukkiniket is nagyjából 1,5-2 centis csíkokra vágjuk, a csirkemellcsíkokra cukkinicsíkokat fektetünk, és egyesével feltekerjük a csigákat, majd ráhúzzuk a nyársra.
 • Ha az összes csirkemelles, cukkinis csigát felhúztuk a nyársakra (nyársanként kb. 4-5 darab csigával számoljunk), kezdhetjük a sütést.
 • Hevítsünk zsiradékot egy serpenyőben, majd helyezzük bele a húsnyársakat. Erős lángon adjunk nekik kis színt, majd félrehúzott fedő alatt, időnként megforgatva, süssük készre, ügyelve, nehogy megégjenek, végül süssük zsírjára (amíg elpárolog a nedvesség, amit engedett), és adjunk neki még egy kis színt.
 • Ha sütőben sütnénk, az előpirított nyársakat tegyük át egy zsiradékkal kikent tepsibe, amit fedjünk le alufóliával, 10-15 perc múlva fordítsuk meg a nyársakat, majd süssük készre. A sütés végén szükség esetén kissé pirítsuk meg a húsokat. (A sütés végi pirítást óvatosan végezzük, nehogy megégjen vagy nagyon kiszáradjon a csirkemell.)
 • Ha grillen sütjük, kenjük le a nyársakat zsiradékkal és helyezzük a grillrácsra, mindkét oldalukat süssük meg.
 • Ízlés szerint a nyársakra olvaszthatunk egy kevés sajtot is. Párolt vagy sült, grillezett zöldségekkel, rizzsel, burgonyával, salátával tálaljuk.

További receptek Hildától

Hilda további receptjeit a linkre kattintva olvashatod a saját blogján: Olcsó étel receptek blog

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet