Juan Luna Mi Capricho tapas tál ízteszt

A tapas Spanyolországban eredetileg valamilyen előételféle, bárokban sörözés, italozás mellé adott falatok. Ilyen értelemben egy tapas tulajdonképpen bármi lehet – és Spanyolországban tényleg nagyon sokféle tapas-szal találkozhatunk. Ez a Juan Luna Mi Capricho tapas tál egyfajta sonkát, egyfajta felvágottat és egyfajta sajtot tartalmaz. Ennek az ízeit kóstoltam, amit megosztok ebben a cikkben.

Juan Luna Mi Capricho 1

Juan Luna Mi Capricho tapas tál tartalma

  • 4 hajszálvékony szelet Serrano sonka – a felirat szerint eredetvédett, tehát valódi Serrano sonkáról van szó. Tényleg finom, bevallom ez a legjobb az összes közül. Ha nem is a top Serrano sonka kategória, de legalább van valamilyen karaktere.
  • 5 szelet chorizo – hagyományos spanyol szalámi. Érlelt szalámi, jellegzetes ízzel. Tapasztalatom szerint a magyarok valamiért ezt az érlelt ízvilágot nem szeretik – én voltam az egyetlen a kóstolók közül, akinek ez egyáltalán valamilyen szinten ízlett. De meg kell jegyeznem, hogy ez a kiadás messze nem a legfinomabb azért a chorizok közül, maximum egy közepes minősítést kaphat. Ahogy az egész tál sem ad semmi extrát vagy különleges ízélményt, úgy ez is legfeljebb egy átlagos, érlelt paprikás spanyol szaláminak mondható.
  • 3 szelet Ibéria sajt tehéntejből, juhtejből és kecsketejből. Ennek a sajtnak nincs igazán karaktere, és tulajdonképpen bármit beletehettek volna a csomagba. Gyanítom, hogy a juhtej és kecsketej legfeljebb marketing szempontból került a termékbe, a jellegzetes, karakteres ízük egyáltalán nem érződik.

Juan Luna Mi Capricho 2

Összességében ez a tapas tál nem ad semmilyen extra ízélményt, ugyanakkor a spanyol ízekkel ismerkedni vágyóknak egy jó kiindulópont lehet.

És nem kell feltétlenül előételként vagy tapasként fogyasztani, egy jófajta, friss mediterrán kenyérrel – esetleg némi olajbogyóval vagy zöldségekkel – ez a tál önmagában is tökéletes vacsora egy meleg nyári estén. De persze az igazi tapas élményért továbbra is érdemes elmenni Spanyolországba!

Juan Luna Mi Capricho 3

Szólj hozzá!