Gasztro kviz tipp: A főzni szerető emberek 3 szuper tulajdonsága

Abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy egészen más egy olyan otthonba betenni a lábunkat, ahol legalább egy főzni szerető ember lakik (és persze hódol is hobbijának). Már a lakás illata is árulkodó: barátságosabb és élettel telibb.

Három aprónak tűnő tulajdonságot gyűjtöttünk össze, ami majdnem minden lelkes amatőr és vérprofi konyhaművészt összeköt. Íme a lista, amiért leborulunk lábaik előtt.

1. Úgy adnak, mint senki más

Amióta az ember a Földön lakik, azóta napi megoldandó feladat az evés. Ma sincs ez másképp. Aki a tápláló falatok elkészítését bevállalja az óriási dolgot is tesz: amellett hogy legtöbbször élvezi, amit csinál szó szerint megajándékozza a körülötte élőket. Gondolj csak bele, hogy a nagymamádtól miért úgy távoztál minden hétvégén, mint egy kisgömböc.

2. A kreativitásuk határtalan

Akik szeretnek főzni, sokszor kísérleteznek újabb és újabb dolgokkal. Észrevetted már, hogy a világon szinte nincs két egyforma tyúkhúsleves? Vajon miért lehet ez, még akkor is, ha pontosan ugyanazok az összetevők kerülnek is bele? Mert valahogy mégis mindenki beleviszi a saját stílusát.

A főzni szerető emberek mellett alig lehet unatkozni és ez fantasztikusan szórakoztató még akkor is, ha ennek egy két borzalmasra sikerült vacsora az ára.

3. És a legfontosabb: kíváncsiak

Akik szeretnek főzni amellett, hogy saját maguk kísérleteznek, nem restek tanulni másoktól, legyen szó új konyhatechnológiai trükkökről, vagy az öt alapmártás egyikéről. Szívesen tesznek utazást más nemzetek konyháiba, mert tudják, hogy a változatosság gyönyörködtet.

Ha te is szívesen próbára tennéd tudásod sütés-főzés területén, vállalj be egyet gasztro kvízeink közül itt.

Szólj hozzá!