Tojás tortilla diétához, egészséges étkezéshez

Egészségesen étkezel, diétázol de mégis valami finomra vágysz? Ez a tojás tortilla tökéletes alap bármilyen finom diétás ételhez.

A dolog nagyon egyszerű – és tényleg csak némi gyakorlást igényel, hogy tökéletes tojás tortillát készíts a mexikói vagy bármilyen egészséges tekercsekhez, finomságokhoz. A „tortilla” helyett tojásból készítjük el a kerek lepényt, amibe aztán a fűszeres tölteléket tölthetjük.

Keto mexikói tekercs
Keto mexikói tekercs

Tojás tortilla elkészítése

Mielőtt leírnám a receptet, hadd írjak néhány tippet az elkészítéshez. Ugyanis a hozzávalókat illetően tényleg csak tojás van ebben a „tortillá”-ban, persze némi só és egy lehelletnyi zsiradék a sütéshez.

Maga a trükk éppen a sütés. Ha ezt begyakorlod, akkor tökéletes kerek lepényeket tudsz sütni mindig. Lássuk a javaslatokat:

 • Elkészítés előtt jól verd fel a tojást. Sokkal jobban, mint egy rántottához vagy omletthez tennéd, igazából egészen habos, nagyon folyós állagot kell kapnod.
 • Használj teljesen tapadásmentes serpenyőt, és minél laposabb szélűt, a legjobb egy palacsintasütő. Szintén szükséged lesz egy szilikon spatulára.
 • A tojás tortilla sütése előtt hevítsd fel teljesen a serpenyőt, majd vedd le a lángot takarékra. Magát a tojást a legalacsonyabb hőfokon süsd.
 • Nagyon enyhén olajozd vagy zsírozd be a serpenyőt, majd öntsd bele a tojást. Úgy dolgozz vele, mint a palacsintatésztával. Jobbra-balra-előre-hátra mozgatva hagyd, hogy a tojás a teljes serpenypőben elterüljön. Ne nyúlj hozzá a spatulával még ilyenkor.
 • A lehető legalacsonyabb lángon süsd. A tojás nem is sülni csak inkább szilárdulni fog, miközben gőzölög. 1-2 perc után, ha a teteje is teljesen megszilárdult, körben nagyon óvatosan emeld fel a széleit a szilikon spatulával, majd fordítsd meg. A megfordítást lehet a spatulával csinálni (nehezebb, szétszakadhat), vagy egyszerűen kézzel megfogni és átfordítani. A másik oldalát már csak egy fél percig süsd.
Tapadásmentes palacsintasütő
Tojás tortilla

Tojás torilla

Szilágyi Balázs
Egészséges, diétás tortilla
No ratings yet
ELŐKÉSZÍTÉS 1 minute
SÜTÉS/FŐZÉS 2 minutes
ELKÉSZÍTÉS 3 minutes
ADAG 1 db

Hozzávalók
  

 • 1 db tojás
 • ízlés szerint
 • olaj vagy zsír

Elkészítés
 

 • Sózd és verd fel a tojást legalább 30-60 másodpercig, amíg teljesen folyós és habos nem lesz. Hevítsd fel a serpenyőt majd vedd le a lángot takarékra.
  Tojás tortilla készítése 1
 • Vékonyan zsírozd ki a serpenyőt. Öntsd bele a tojást és terítsd el, mint a palacsintatésztát.
  Tojás tortilla készítése 2
 • Alacsony hőfokon süsd 1-2 percig, amíg a teteje meg nem szilárdul. Egy szilikon spatulával emeld fel az oldalát, és fordítsd meg a spatulával vagy kézzel. A másik oldalát csak fél percig süsd.
  Tojás tortilla készítése 3

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet