Sült virsli sajttal

Az egyik legegyszerűbb vacsora vagy vendégváró falat a sajtos sült virsli vagy sült virsli sajttal. A kettévágott virslibe tett sajt egyszerre sül, grilleződik magával a virslivel, és szó szerint pár perc alatt elkészül.

Tökéletes étel akár ha egyedül vagy, akár társasággal. Nemcsak a családban fogja mindenki szeretni, hanem a vendégeket megkínálva sem kell majd azt érezned, hogy egy 10 perces vacsorával túl egyszerűt kínáltál.

Milyen sajtot használj?

Tulajdonképpen bármilyen, olvadó félkemény sajt jó hozzá.

Magyarországon természetesen elképzelhetetlen legalább néha az alapsajtnak számító trappista nélkül. De javaslom, hogy próbáld ki más, ízletesebb sajtokkal is. A sajt íze ugyanis nemcsak meghatározza, de meg is változtatja a sajtos sült virsli ízét és jellegét, így alkalomról alkalomra új receptet is kreálhatsz.

Nagyon finom és mégis visszafogott a szintén népszerű ementáli sajttal. De ha egy kicsit extrább ízekre vágysz, akkor a Gruyer is tökéletes hozzá.

Tömbsajttal, de szeletelt sajttal is működik. Tömbsajt esetén kb. fél cm-es szeleteket vágd, és magasságra a virsli magasságával egyezőek legyenek. Szeletelt sajt esetén 2 szelet, a virsli magasságával azonosra vágott sajtot tegyél egymás mellé.

Sajt szeletek sült virslihez

Milyen sütőben süsd a sült virslit sajttal

A legtökéletesebb bármilyen grillsütőben, grill alatt sütni. Ekkor lesz nem csak olvadt, de szépen sült is a sajt, és nagyjából egyszerre sül meg a virslivel. Természetesen beépített sütő grillfokozata is megfelelő.

Sült virsli sajttal sütőpapíron

Ha nincs grillfokozat, akkor hagyományos sütőben süsd 200 fokon, úgy is finom lesz!

A sajtos sült virsliket teheted valamilyen tepsibe, de érdemes alájuk sütőpapírt vagy alufóliát tenni. Tapasztalatom szerint a legjobb az alufólia, a sütőpapír ugyanis könnyen megég a grill magas hőfoka alatt.

Sült virsli sajttal tálalása

Amikor kész, várj kb. 20-30 másodpercet, akkor vedd ki a tepsiből. Így a sajt még finom és folyós marad, de annyira már megszilárdul, hogy nem ragad le.

A sült virsli sajttal melegen, frissen jó. Tálald azonnal.

Bármilyen szósz, ami virslihez jól illik, jó megy ehhez az ételhez. Mustár, ketchup, majonéz a klasszikus, de mással is kisérletezhetsz.

Nagyon finom és egészséges valamilyen egyszerű zöld salátával tálalni.

Sült virsli sajttal

Sült virsli sajttal

Szilágyi Balázs
Egyszerű, de nagyon finom vacsora 10 perc alatt
No ratings yet
ELŐKÉSZÍTÉS 2 perc
SÜTÉS/FŐZÉS 5 perc
ELKÉSZÍTÉS 7 perc
FOGÁS Vacsora
KONYHA Hagyományos
ADAG 2 személyre

Hozzávalók
  

 • 4 db virsli
 • 75 g sajt ementáli, trappista, Gruyere vagy ízlés szerint

Elkészítés
 

 • Melegítsd be a grillsütőt magas fokozaton.
 • A sajtot vágd kb. fél cm-es szeletekre és olyan magasra, mint a virsli.
  Sajt szeletek sült virslihez
 • A virslit vágd be hosszában mélyen, de ne vágd be teljesen. Keresztbe vágd be 2 cm-enként, de ez elhagyható.
 • Kicsit feszítsd szét a virsliket hosszában, de vigyázz, hogy ne essenek szét. Tedd bele a sajtszeleteket úgy, hogy az egyik végétől a másikig megtöltsék a virslit.
  Sajtos sült virsli előkészítése
 • Tedd a virsliket egy tepsire vagy sütőrácsra, sütőpapírra vagy alufóliára. Alufólia javasolt, mert az nem ég meg.
 • Tedd be e sütőbe, és a sütő erősségétől függően 5-6 perc alatt süsd meg. A sajt legyen olvadt és kezdjen el pirulni, a virsli legyen szép sült.
  Sült virsli sajttal sütőpapíron
 • Várj 20-30 másodpercet, így a sajt nem fog odaragadni. Tálald azonnal ízlés szerint ketchuppal, mustárral, majonézzel, salátával.
  Sült virsli sajttal

Szólj hozzá!

Értékeld a receptet