thai paleo csirke curry

Thai paleo csirke curry

↓ A hozzávalókat a recept alatt találod ↓

Nagyon finom thai ízek jelennek meg ebben a csirke curryben. És nem csak finom, de egészséges is. A paleo étrend követőinek is tökéletesen megfelel, aki pedig nem paleo módon étkezik, az is garantáltan meg fogja nyalni mind a tíz ujját utána!

Ennek az ételnek két titka van: egyrészt a thai konyhára jellemző fűszerek és hozzávalók használata – pl. kókusztej, kurkuma, koriander és gyömbér.

Másrészt a hozzávalók teljes előkészítése, mielőtt nekikezdenél a főzéshez. Ezt hívják konyhai szakszóval mise en place-nak, és alapvető fontosságú ahhoz, hogy ezek a gyorsan elkészíthető ázsiai ételek kapkodás, odaégetés és egyéb kelemetlenségek nélkül előálljanak.

Próbáld ki te is otthon ezt a thai paleo csirke curryt! Tényleg fél óra alatt elkészíthető, és nem fogsz tudni beteleni vele!

Dietmaker banner

Paleo csirke curry recept

 1. Első lépésben készítsd elő a hozzávalókat. Szedd le a külső héját a póráhagymának és vágd fél cm-es karikákra a fehér és enyhén zöld részét. Magozd ki és vágd fél cm-es csíkokra a paprikát. Kockázd fel vagy csíkozd a csirkemellet. Aprítsd fel a fokhagymát és a gyömbért, ha frisset használsz.
 2. thai paleo csirke curry

  Kockázd fel a csirkemellet

  thai paleo csirke curry

  és a póréhagymát

 3. Egy nagy serpenyőben, nagy lángon, fél ek. zsíron pirítsd meg a csirkét 4-5 percig, közben sózd és borsozd ízlés szerint. Tedd félre egy tányérra.
 4. thai paleo csirke curry

  Pirítsd meg a csirkét

 5. 1 ek. zsírban, szintén nagy lángon pirítsd a póréhagymát 4-5 percig.
 6. thai paleo csirke curry

  Majd a hagymát

 7. Add hozzá a csíkozott paprikát, és pirítsd 2-3 percig.
 8. Tipp: A zöldségeknek jót tesz, ha nem lesznek teljesen puhák, hanem ressek maradnak. Nem lecsót, hanem thai curryt készítünk. A saját ízlésedhez igazítsd, hogy mennyi ideig pirítod őket.

  thai paleo csirke curry

  Mehet bele a paprika is

 9. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd még fél percig.
 10. thai paleo csirke curry

  Add hozzá a gyömbért

 11. Add hozzá a megpirított húst, a kurkumát és a korandert. Sózd még ízlés szerint, és fél percig pirítsd, még mindig nagy lángon.
 12. thai paleo csirke curry

  Add hozzá a húst és fűszerezd

 13. Öntsd hozzá a kókusztejet, a konzervből egy kevés vízzel kiöblítve a maradékot. Közepes lángon, néha megkeverve rottyantsd össze 2-3 perc alatt. A végén adj hozzá pár csepp zöldcitrom levét.
 14. thai paleo csirke curry

  Öntsd hozzá a kókusztejet

Thai paleo csirke curry tálalása

Ha paleo étrend szerint étkezel, akkor ehhez a csirke curryhez legjobban a karfiolrizs illik. De tálalhatod párolt karfiolrózsákkal is.

thai paleo csirke curry

Ha nem ragaszkodsz ennyire a paleo szabályokhoz, akkor szerintem ezt a curryt a legfinomabb párolt basmati rizzsel tálalni.

Bárhogyan is szolgálod fel, garantáltan el fog fogyni, és nagyon fog mindenkinek ízleni!

Jó étvágyat hozzá!

A recept alapjául Posta Renáta pirított szalonnás-póréhagymás csirkeragu receptje szolgált.

Print Friendly, PDF & Email

Dietmaker banner

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Hasonló receptek