Banánturmix kókusztejjel

Banánturmix kókusztejjel

↓ A hozzávalókat a recept alatt találod ↓

A banánturmix önmagában is finom, de egy kis kókusztejjel megbolondítva igazán különleges ízeket varázsolhatunk ebbe a nem csak finom, de kálium- és fehérjedús italba.

A banánturmix elkészítése kókusztejjel természetesen nem ördöngősség, a végeredmény inkább a hozzávalókon múlik. Erről a recept alatt olvashatsz néhány tippet és gondolatot.

Banánturmix kókusztejjel recept

Ez a recept kb. 2,5 dl banánturmix elkészítéséhez elegendő.

  1. Egy magas mérőedénybe vagy a turmixgépbe tedd bele néhány darabra összetörve a kisebb érett banánt (nagyobb banán esetén elég a 2/3-a). Adj hozzá 1 k. mézet.
  2. Öntsd rá az 1 dl tejet, 0,25 dl tejszínt és a 0,5 dl kókusztejet.
  3. Banánturmix készítése kókusztejjel
  4. Turmixold nagy fokozaton (vagy használj botmixert) kb. 20 másodpercig.
  5. A banánturmix kókusztejjel elkészült, fogyaszd azonnal, hidegen.
  6. Banánturmix készítése kókusztejjel

A banánturmix kókusztejjel hozzávalóiról

Mint minden recept, különösen az egyszerűbbek, nagy mértékben a hozzávalókon múlik. Egyrészt a mennyiségen, másrészt konkrétan a felhasznált hozzávalókon.

Dietmaker banner

Ami a tejet illeti, én itt ebben a receptben (mint mindenhol máshol) teljes tejet használtam és javaslok, ráadásul itt én még egy kis tejszínt is adtam hozzá, ezt meg is találod a hozzávalók között. Természetesen egyrészt ízlések és pofonok, másrészt el lehet hinni, hogy a zsír nem hasznos a testednek. Ebben az esetben használj csak tejet, akár csökkentett zsírtartalmút. Az így elkészített banánturmix kókusztejjel kevésbé telt ízű lesz.

Ami a kókusztejet illeti, lehet a hagyományos, konzervben árult, sűrű kókusztejet is használni, de talán egyszerűbb a kis mennyiség miatt is a literes kiszerelésben kapható, hígabb változatot. Én Alpro Professional kókusztejet használtam (nem reklám), ezzel nagyon finom lett a végeredmény!

Print Friendly, PDF & Email

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Banánturmix készítése kókusztejjelBanánturmix készítése kókusztejjel

Hasonló receptek