Zöldségleves tésztával

A legfinomabb zöldségleves tésztával

↓ A hozzávalókat a recept alatt találod ↓

A zöldségleves nagyon finom tud lenni, ha jól van elkészítve. Csak van vele egy probléma. Általában ha sokáig főzzük a zöldségeket, hogy a levesnek legyen íze, akkor a zöldségeknek nem lesz. Logikus, kifő az ízük a levesbe. Ha ettél már túlfőzött, ízetlen, puha zöldségeket levesben, akkor tudod miről beszélek.

De van erre egy szuper megoldás, amivel elkészíthető a legfinomabb zöldségleves tésztával. A titok: kétszer főzzük a levest. Így ráadásul nem csak a zöldségek íze marad meg, de második körben pirításkor még enyhén karamellizáljuk is őket, így a természetesen édes ízüket is megkapjuk.

Természetesen nem a legegyszerűbb, vagy legkönnyebben elkészíthető zöldséglevesről van szó. De szerencsére az idő nagy részében elvan magában a tűzhelyen, és azt hiszem, az ízek mindenképpen kárpótolnak a kis extra munkáért!

Legfinomabb zöldségleves recept tésztával

Ennek a zöldséglevesnek az elkészítése két részről áll. Első körben tulajdonképpen egy zöldség alaplét készítünk, amibe hagyjuk kifőni a zöldségek ízét. Második lépésben ezzel az alaplével készítjük el magát a levest.

Dietmaker Diéta, Fogyókúra
 1. Első lépésben készítsd elő az alaplé zöldségeit: tisztítsd meg és vágd nagyobb darabokra a 750 g répát, 500 g fehérrépát és 125 g zellert.
 2. Tedd a zöldségeket egy nagy lábasba, add hozzá a babérlevelet és szemes borsot, és öntsd fel 2,5 l hideg vízzel.
 3. Zöldségleves készítése tésztával 1

  Első lépésben egy zöldség alaplét készítünk

 4. Forrald fel, és a forrástól számítva alacsony lángon főzd másfél órán keresztül.
 5. Zöldségleves készítése tésztával 2

  A zöldség alaplétől lesz olyan finom ez a zöldségleves

 6. Ezzel az alaplé elkészült, nagyjából 2 liter lesz. Szűrd le, a zöldségeket dobd ki. Elfőtték minden ízüket, de benne lesz a levesben!
 7. A második körhöz tisztítsd meg és vágd fél-egy cm-es karikákra vagy félkarikákra a 400 g sárgarépát és 250 g fehérrépát.
 8. Zöldségleves készítése tésztával 3

  Készítsd elő a zöldségeket a második körhöz

 9. Egy lábasban melegítsd fel az olajat és a vajat, tedd rá a zöldségeket. Nagy lángon, időnként átkeverve pirítsd 5 percig.
 10. Zöldségleves készítése tésztával 4

  Pirítsd meg a répát és fehérrépát, ez adja a leves másik nagyon finom ízét

 11. Öntsd fel 1,5 liternyi alaplével, amit az imént leszűrtél. Add hozzá a sót, forrald fel, és épphogy gyöngyözve főzd 15 percig.
 12. Add hozzá a fagyasztott zöldborsót. Forrald fel ismét, és forrástól számítva főzd alacsony lángon 5 percig.
 13. Végül add hozzá a csigatésztát. Ezzel 15 percig főzd.
 14. Zöldségleves készítése tésztával 5

  Főzd készre a zöldséglevest a borsóval és a tésztával

A zöldségleves tésztával elkészült. Ízlés szerint tálald így, vagy ha kevésbé sűrűn szeretitek, akkor öntsd fel a megmaradt fél liter alaplével.

Jó étvágyat!

Zöldségleves tésztával
Print Friendly, PDF & Email

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Zöldségleves készítése tésztával 1Zöldségleves készítése tésztával 2Zöldségleves készítése tésztával 3Zöldségleves készítése tésztával 4Zöldségleves készítése tésztával 5